Ege Postası
Geri

Batur’dan ‘siyasi’ çıkış: Hedefinde Kaymakam, disiplin kurulu ve Bingöl

​Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Radyo Ege Postası’nda önemli açıklamalar yaptı. CHP’de disiplin mekanizmasının çalışmasına yönelik çağrıda bulunan Batur, Narlıdere’de yerel seçimlerde parti aleyhinde çalışanların il disiplin kurulunda ceza almamaları nedeniyle sitemini dile getirdi, “ Kurulda aklandılar ama vicdanlarda aklanmaları mümkün değil” dedi. Batur, Narlıdere kaymakamının yerel seçimlerden sonra 'iktidarın kaymakamı' olarak çalıştığını öne sürdü. Batur, sanatçı Yavuz Bingöl için 'Benim gibi bir ağabeyini kaybetti' dedi.
Batur’dan ‘siyasi’ çıkış: Hedefinde Kaymakam, disiplin kurulu ve Bingöl
Haberler / Yerel Politika
24 Aralık 2014 Çarşamba 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları'nın hazırlayıp sunduğu Ege Postası'yla “Gündem” programına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur konuk oldu.

KAYMAKAMI HEDEF ALDI
Batur, yerel seçimlerden sonra  ilçe kaymakamının tutumunun değiştiğini, belediyenin bazı çalışmalarına sekte vurulduğunu öne sürdü. Batur, “2004 yılında bir dershane kurduk. 2004’yen bu yana kaymakamlık ve halk eğitimle devam ediyordu ancak bu yıl değerli kaymakamımızın karşı duruşuyla sekteye uğradı. Şimdiye kadar 12 bin öğrenci eğitim gördü bu dershanede. Zaten gelecek yıl dershaneler kapatılacak. 1 yıl daha eğitim verebilirdik. Sürüncemede bırakıldık. 1 ay önce bu işin olmayacağını kaymakamlıktan öğrendik. AKP'den yeni seçilen ilçe başkanı Aslan Bilgin de meslek kurslarının kapatılacağını çünkü belediyenin bundan siyasi rant elde ettiği yönünde açıklama yaptı. İlçe başkanı Kaymakam’la fikir birliklerini beyan etti. Zararı kim görüyor. Vatandaş görüyor. Her seçimde yüzde 15 barajını geçemedikleri için belediyeyi kötüleyerek belediyeyi karalayarak siyasette herhangi bir artı alamazsınız. Narlıdereli Abdül Batur’u iyi bilir. 5 kaymakamla çalıştım. Gelip geçerler biz yolumuza devam ederiz. Ben hep devletin kaymakamlarıyla çalıştım, şimdilerde iktidarın kaymakamıyla çalışıyorum. Narlıdere’de yerel seçim sonrası yöntemler değişti. Milli Eğitim’le iç içeydik. Okullara hem hizmetli hem de güvenlik elemanı veriyorduk. 2000 yılında beri bütün okullarda bu projeyi uyguluyorduk. Şimdi müdürler değişti, bakış açıları değişti. Üzülüyorum. Bu sene hizmetli ve güvenlik elemanı için ihale süreci dolduktan sonra yazı gönderdiler. İhtiyaç yok dediler. Siyasi rant elde ediyormuşuz. Yanlış bir zihniyet. Biz okulları öğrencileri düşünüyoruz. Bir siyaset gidiyorlar ama bu şekilde yapılmaz. Gençlere zarar veren siyaset olmamalı” dedi.



VİCDANLARDA AKLANMAZLAR
Narlıdere’de yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştıkları iddiasıyla yaklaşık 30 partili hakkında başlatılan disiplin sürecinde hiçbir ismin ceza almaması nedeniyle sitemini dile getiren Batum şunları söyledi;
“Seçim süreci çok önemli bir süreç. Belediye başkan ve milletvekili adayları olur ancak bu parti de bir tüzük var. Yöntem şudur denir ve aday belli olur. Tüzüğü bilerek aday oluyoruz hepimiz. Belediye başkanı belli olduktan sonra eğer gerçek CHP'li ise başka bir arayış içerisinde olmamalı. Başka bir bağımsız adayı destekleme noktasında olunması partililik değil etik değil. Bunu bütün partililer gözlemledi, Narlıdereliler de biliyor. Bütün belgeler ilçe başkanlığı tarafından gönderildi. Ne hikmetse dosyalar il disiplin kurulunda ve il yönetiminde reddedildi. Vicdan ne olacak. İnsan disiplin kurulunda aklanır ama bu partinin siyasi bir vicdanı var. Bu vicdanlarda aklanmaları mümkün değil. Her dönem aynı kişiler aynı anlayış. Başarılı olsalar bir şey demeyeceğim. Benim il yönetim kurulundaki bazı arkadaşlara ve il disiplin kuruluna sitemim var. Yok belge yokmuş şu yokmuş. Narlıdere’de kime sorarsan sor herkes kimin ne yaptığını biliyor. Üstelik Genel Başkanımızda bu konuda mesaj verdi. Partiden uzaklaştırılmadılar ama partililerin emek verenlerin vicdanından ruhundan silindiler. CHP’nin disiplin mekanizmasını iyi çalıştırması gerek. Maalesef ihanetler unutuluyor. Partiye ihanet etmiş biri bir sonraki seçimde aday oluyor. Aday olmamalı. Ceza almıyorlar, caydırıcı olmuyor bu yüzden. Başkaları da yapıyor”

YAVUZ KAYBETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Berkin Elvan'ın annesini meydanda yuhalatmasının insani olduğu sözleri üzerine kamuoyundan tepki gören sanatçı Yavuz Bingöl’ün, isminin 2001 yılında Narlıdere’de verildiği sokaktan kaldırılması konusunda da açıklamada bulunan Batur, “Yavuz Bingöl bizim arkadaşımız, kendisine  üzülüyorum. Yavuz’un annesi Şahsenem bacımız bizim annemiz. Biz o ismi 200 yılında verirken  onun duruşuna, sanatçı kimliğine, ilerici görüşüne verdik. Kimse de itiraz etmedi. Oybirliğiyle geçti. Narlıdereliler bağrına bastı. Sen Yavuz Bingöl'sün senin kimseye ihtiyacın yok. Cumhurbaşkanına ihtiyacın yok. Yavuz Bingöl'dü... Seni oraya getiren insanları hiçe saymamalıydı. İş Berkin Elvan noktasına gelince onurla verdiğimiz ismi onurla geri alacağız. Yavuz’u sevenlerden de olumlu tepkiler aldık. Kendisi için üzüldüm. İzmir’in Gültepe’sinden yetişmiş, ezilenlerin yanında olmuş birinin bu tür şeylere ihtiyacı yoktu.Yavuz kaybetti. Onu çok severdim benim gibi bir ağabeyini kaybetti” dedi.



2015’TE NELER YAPILACAK'
Batur, 2015 yılında belediye olarak yapacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi;
“İlk olarak Beyaz Vadi projesini bitireceğiz. Beni heyecanlandıran bir proje…80 dönümlük rekreasyon alanı Narkent kentsel dönüşüm alanı içerisinde bir vadi. İçerisinde amfi tiyatroları, yürüme yolları, spor alanları, kafeteryaları olacak. Dörrt ay önce başladık çalışmalara. 8.5 Milyon TL'ye mal ollu.  6 milyonunu Büyükşehir karşılayacak. Aziz Başkan'a teşekkür ederim. Kent güzel bir seyir terası kazanacak. Seyir terasları açısından bir ilk olacak İzmri’de…İzmirliler yararlanacak. Yaklaşık 1 yıl sonra teslim edilecek. Her şey olacak içinde. İnsanlar sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecek. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız. Kentsel dönüşümü bitireceğiz. Sivil toplum örgütlerine mekan hazırlığı çalışmamız var. Hepsini  bir binada toplayacağız hepsi aynı yerde olacak. Bazı parkları elden geçiriyoruz bu devam edecek.  Sahil Evleri rekreasyon alanı projemiz var.  Kıyı şeridiyle entegre bir proje olacak. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanıyım aynı zamanda. Birlikle çalışmalarımız sürüyor. Van Erciş'deki Bayramlı köyü tek okulu varmış o okul yıkılmış Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak bu okulu biz yapalım dedik. Güzel bir sosyal çalışma oldu. Doğuyla batıyı birleştiren örnek bir çalışma güzel bir proje oldu. 9 Şubat Narlıdere için güzel bir gün olacak. Patrik Bartholomeos, Narlıdere’deki Tarihi Cemevi'nin ziyaret edecek. Belediye meclisi olarak geçtiğimiz günlerde önemli bir karar almıştık. İmar planlarında dini tesis tanımlarının içerisine Cemevi tanımını da ekledik. Türkiye’de bir ilk. Büyükşehir’e yolladık kısa zamanda onaylanacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası