Ege Postası
Geri

Bayan sağlık mensupları, Şefkat SAMEDER çatısı altında buluştu

Trabzon’da yeni kurulan sağlık derneği, bayan doktor ve sağlık çalışanlarını aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Başkanlığını Uzman Dr. Esra Çebi’nin yaptığı Şefkat Sağlık Mensupları Derneği'nin (Şefkat SAMEDER) en önemli...
Bayan sağlık mensupları, Şefkat SAMEDER çatısı altında buluştu
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon’da yeni kurulan sağlık derneği, bayan doktor ve sağlık çalışanlarını aynı çatı altında toplamayı hedefliyor. Başkanlığını Uzman Dr. Esra Çebi’nin yaptığı Şefkat Sağlık Mensupları Derneği'nin (Şefkat SAMEDER) en önemli amacı ise; yurt içinde ve yurt dışında sağlık hizmeti yeterli olmayan bölgelere, kişilere ve kurumlara destek sağlamak. Şefkat SAMEDER, sağlık personeline eğitim faaliyetlerinde bulunarak ve sağlık personelinin dayanışmasını ve birlik beraberliğini artırmayı da hedefliyor.

Derneğin kuruluşu nedeniyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Şefkat SAMEDER Başkanı Uzman Dr. Esra Çebi, “Amacımız yurt içinde ve yurt dışında sağlık hizmeti yeterli olmayan bölgelere ulaşmak. Sağlık çalışanlarının sorunları, halk sağlığının korunması ve bilimsel çalışmaların yanı sıra yurt içi ve yurt dışında projeler geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Dr. Esra Çebi, “Üyelerimizin bilgi ihtiyacını üyelerimizi konunun uzmanlarıyla buluşturarak gidermeyi hedefliyoruz. Buna paralel olarak sağlık personelimizin daha nitelikli halka hizmet vermesini sağlamayı amaçlıyoruz. Toplum sağlığı sorunları ve çözüm önerileri konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi istiyoruz. Bu tür çalışmalarda çeşitli kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmayı uluslararası ve ülke düzeyinde etkinliklerde bulunmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Derneğin açılış programının onur konuğu Uzman Dr. Figen Barlas Es de insanın başkalarının sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştıkça kendini huzurlu hissedeceğine dikkat çekti. Kişinin tek başına yapamayacağı bir çok çalışmayı sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla yapabileceğine değinen Es, toplumun her kesiminin huzuru için sağlık mensuplarının bu alandaki gayretinin çok önem taşıdığını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası