Ege Postası
Geri

Bayındır krizinde işte şirketin ayıplı mal başvurusu

Bayındır Belediyesi’nden Arıkbaşı Mahalesi’ndeki 80 dönümlük araziyi satın alan Gür-Ya adlı şirketin genel müdürü Doğancan Erol’un satın aldıkları arazinin zeytinlik değil orman alanı olduğu ve hiçbir amaç için kullanamayacakları için tapu işlemlerinin iptal edilerek,  satış feshinin gerçekleştirilmesini istediği ortaya çıktı. Şirket müdürü Erol, Bayındır Belediyesi’ne dilekçe ile başvurdu ve fesih talebinin gerekçelerini anlattı. Bayındır krizinde işte şirketin ayıplı mal başvurusu
Bayındır krizinde işte şirketin ayıplı mal başvurusu
Haberler / İzmir
23 Ekim 2017 Pazartesi 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bayındır’da CHP’li belediyenin sattığı arsanın CHP Tunceli Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Gürsel Erol’un ilişkili olduğu bir şirket tarafından satın alındığı haberleri CHP’de kriz yaratırken, arsayı satın alan şirketin de belediyeye satış işleminin iptali için başvurduğu ortaya çıktı.

BELEDİYENİZCE TARAFIMIZA AYIPLI MAL SATIŞI YAPMANIZ NEDENİYLE TAPU İŞLEMLERİ İPTAL EDİLSİN

Şirket müdürü Doğancan Erol tarafından Bayındır Belediyesi’ne yapılan başvuruda, ‘…belediyenizce tarafımıza ayıplı mal satışı yapmanızdan kaynaklı tapu işlemlerinin iptal edilerek, satış feshi yapılarak, ödediğimiz bedelin tarafımıza iade edilmesini veya Orman İşletme Müdürlüğü’nün işgal ettiği 23.877.12 metrekare orman alanının ayrı parsel olarak tapumuzdan ayrılması, bu metrekareye istinaden ödenen bedelin firmamıza iade edilmesini, aksi halde tüm yasal haklarımız saklı kalmak şartıyla bilgilerinize arz ederim” denildi.

CHP'deki arsa krizinde söz iki vekilde

Güven'den Bayındır krizi açıklaması: Kabul edilemez!

ZEYTİNLİK DİYE SATIN ALDIĞIMIZ YERİN….

Şirket müdürü Erol, yazılı sözkonusu dilekçede, ihale ile satın aldıkları arsanın kendilerine gösterilen yer ile sınırlarını belirlemek için yaptıkları çalışmada tapu sınırlarının birbirinden farklı olduğunu tespit ettiklerini belirterek,

“Zeytinlik diye satın aldığımız yerin 1.989.42 metrekaresi orman yolu, 21.887.70 metrekaresi orman alanı olarak Orman İşletmeleri Müdürlüğü’nce işgal edildiği ve aynı anda Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Çamkeseböceği Zararının ve Mücadelesinin Artım ve Büyüme Etkisi Araştırma Projesi Deneme Alanı olarak kullanıldığı görülmüştür… Mevcut bu alanda yetişmiş dikili orman ağaçları bulunmakta ve bu alanda zeytin ağacı bulunmadığı gibi orman dikili olması nedeniyle başka hiçbir amaç ve dikime kullanılır bir yasal durumu yoktur” ifadeleri kullanıldı. 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, arsa satışından kaynaklanan krizle ilgili açıklama yaptı, süreçte CHP Milletvekilleri Gürsel Erol ve Murat Bakan'ın iyi niyetiyle belediyenin zarar görmesinin engellendiğini belirtti.

Sesli yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"AKP döneminden Bayındır Belediye binasının alacağından kaynaklı Gür – Ya İnşaat alacağına mahsuben dava açmış ve alacağı kesinleşerek Belediye seçimlerinden önce icra işlemi başlatılmıştır. CHP olarak seçimleri kazanınca firma yetkilerine ricada bulunduk ve icra işlemini durdurdular. 2 yıl bekletilen icra süreci firmanın alacağından kaynaklı ekonomik sıkıntı yaşamaları üzerine işlemleri tekrar başlatacaklarını söylemelerinden dolayı kaynak yaratmak için belediye mülkiyetimizde olan; zeytinlik alanın (imarı olmayan, imar yolu dahi bulunmayan) DSİ kamulaştırma bedelinin üst limiti üzerinden değer tespiti yapılarak 28.02.2017 tarihinde açık ihaleyle satışa çıkarılmıştır.

Tüm duyuru ve ilanlara rağmen açık ihaleye tek firma katılmıştır ve ihale değeri üzerinden bir fiyatla satış gerçekleşmiştir. Firma satış sonrası söz konusu zeytinliğin 21 dönümünde orman işletmenin niteliksiz ağaç diktiğini ve kendisine ayıplı mal satışından dolayı ihaleyi iptal etmek üzere yazılı müracaatta bulunmuştur. Belediyemizin kamu zararı görmemesi yeni bir icra işlemiyle karşı karşıya kalmaması için bu talep ret edilmiştir. Sonrasında ilgili firma Belediyemizin satışını iptal etmek için 03.04.2017 tarihli dilekçe ile belediyemize müracaat ederek dava açmış, davanın çekilmesiyle ilgili firma yetkililerinden ricada bulunarak böyle bir ödeme yapmak için ekonomik koşullarımızın uygun olmadığını ifade ettik. Firma sahibinin babasının Tunceli Milletvekili Gürsel EROL olması ve firmanın avukatının İzmir Milletvekili Av. Murat BAKAN olması nedeniyle iyi niyet gösterilerek davadan vazgeçilmiş ve mağduriyetlerini kabullenerek belediyemizin zarar etmesini engellemişlerdir. Olayın kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle hiçbir ilgisi olmayıp parti içi seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca firma her fırsatta söz konusu zeytinliğe alıcı çıkarsa Belediyeden aldığımız fiyatın altında satış yapabiliriz teklifini bizlere iletmiştir. Alıcı olan varsa da bu vesileyle duyurmak isteriz."

İşte şirketin belediyeye yaptığı başvurunun dilekçesi 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası