Ege Postası
Geri

Bayır'dan örgüte sağduyu çağrısı

CHP’de gözler toplanan imzaların Genel Merkeze teslim edileceği tarih olan 2 Ağsutos Perşembe gününe çevrilmişken, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan, örgüte çağrı geldi. Bayır, “Bu süreçten sonra partiyi; ‘imza atan-atmayan' diye ikiye bölmenin hiç kimseye faydası yoktur. Zamanı geldiğinde kurultay toplanır, bu tartışmalar orada yapılır. Partililer olarak artık, kamuoyuna rastgele demeç vermek, seçilmiş unsurları karalamak kimseye fayda sağlamaz” dedi. Kılıçdaroğlu'ndan sonra o da örgüte seslendi
Bayır'dan örgüte sağduyu çağrısı
Haberler / Yerel Politika
31 Temmuz 2018 Salı 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmalarıyla birlikte parti içi muhalefet düğmeye basmış ve 16 Temmuz'da imza hareketi başlatmıştı. 15 günlük süre dün itibariyle dolarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK toplantısında "Büyük gerilim yaratıldı, yaşanan süreçte parti çok hırpalandı.Bu sürecin sonunda partinin derlenip toparlanması lazım. Süreç sonuçlandıktan sonra bir an önce bu tahribatı gidermek zorundayız" dediği öğrenilmişti.

Süreçte parti ikiye bölünürken, bir benzer açıklama da CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan geldi. Bayır örgüte çağrıda bulunarak, "İmzalar tamamlamış da olsa, tamamlanmamış da olsa, bize yakışan önümüzdeki yerel seçim sürecinde, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yine, yeniden birlik beraberlik içinde asıl amacımızı unutmadan çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

Bayır sosyal medyadan paylaştığı mesajında şunları söyledi;

"Değerli Yol Arkadaşlarım;

Son süreçte partimizde yaşanan kurultay tartışmaları süreci bitmiştir. İmzalar tamamlamışta olsa, tamamlanmamışta olsa, bize yakışan önümüzdeki yerel seçim sürecinde, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yine, yeniden birlik beraberlik içinde asıl amacımızı unutmadan çalışmaktır. Bu süreçten sonra partiyi; ‘’İmza Atan - Atmayan’’ diye ikiye bölmenin hiç kimseye faydası yoktur. Zamanı geldiğinde kurultay toplanır, bu tartışmalar orada yapılır. Partililer olarak artık, kamuoyuna rastgele demeç vermek, seçilmiş unsurları karalamak kimseye fayda sağlamaz. Bu sorumluluk ve sağduyu ile davranmak her CHP’linin görevi olmalıdır. Sevgi ve saygılarımla.."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası