Ege Postası
Geri

Bayır’dan gündem değerlendirmesi, ‘Zeybek’ çıkışı

Seçime günler kala gazetemize seçim sürecini değerlendiren, partisine ve adaylarına yönelik eleştirileri yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Zeybekci’nin zeybek oynayacağı açıklamalarına karşılık partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi planlamasının doğru olmadığını söyledi.Bayır, kazanan tarafın kendileri olacağını ancak kazananların mağrur olması gerektiğinin altını çizerek, “Bizim görgüsüz tarafımız yok. Bu tip şeyleri görgüsüzlük olarak addediyorum. Kazananlar mağrur olmalı.Tunç Bey sadece CHP’lilerin değil AK Partililerin de MHP’lilerin de başkanı olacak. Kendisi de buna uygun davranacaktır" dedi. Bayır’dan gündem değerlendirmesi, ‘Zeybek’ çıkışı
Bayır’dan gündem değerlendirmesi, ‘Zeybek’ çıkışı
Haberler / Yerel Politika
29 Mart 2019 Cuma 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin 31 Mart akşamı seçimi alacakları ve Konak Meydanı’nda zeybek oynayacakları açıklamalarının ardından CHP İzmir İl Örgütü’nün bilgisi dahilinde Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi gerçekleştirileceği şeklindeki haberlere tepki gösterdi.

GÖRGÜSÜZLÜK OLARAK ADDEDİYORUM, KAZANANLAR MAĞRUR OLMALI

Seçimin kazananının partisi olacağını ancak kazanan tarafın mağrur olması ve davranması gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, olası gösterinin partisinin İzmir İl Başkanlığı’nca değil partililer tarafından organize edildiğini söyledi.

TUNÇ BEY DE KAZANINCA SADECE CHP’LİLERİN DEĞİL TÜM İZMİRLİLERİN BAŞKANI OLACAK

CHP’nin kendisine yakışan şekilde davranmasının daha doğru olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Bayır, “Bizim görgüsüz tarafımız yok. Bu tip şeyleri görgüsüzlük olarak addediyorum. Balkon konuşması onlara yakışır. Kazananlar mağrur olmalı. Biz seçimi kazandık, davul çalıp teneke bağlamak doğru değil. Karşı tarafla alay etmek anlamına gelir. Ben bu tip şeyleri doğru bulmam. Bazı partililer organize etmiştir, il başkanlığımız değil. Tunç Bey de seçimi kazanınca sadece CHP’lilerin değil tüm partililerin belediye başkanı olacak. Kendisi de tüm İzmirlileri temsil edecek şekilde davranacaktır” açıklamasını yaptı.

36 YILDIR SİYASETTE BÖYLE SEVİYESİZ, FÜTURSUZCA İFADELERE ŞAHİT OLMADIM

Seçim sürecine ve sonuçlarına dair gazetemize değerlendirmelerde bulunan, partisine yönelik tüm iddiaları yalanlayan ve yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhur İttifakı’nı İzmir’de seçimleri kaybetme telaşıyla ne yapacağını şaşırdığını söyledi.

ELLERİNDEKİ KAMUOYU ANKETLERİNDE DE BİTTİKLERİNİ Mİ GÖRÜYORLAR'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 36 yıllık siyasi yaşamında hiçbir seçim öncesinde siyasetteki dilin bu denli ayrıştırıcı, seviyesiz olmadığını belirterek, ‘36 senedir siyasetin içindeyim. Hiçbir seçimde bu dönemdeki kadar AKP ve MHP’nin seviyesizce, fütursuzca ifadeler kullandığına şahit olmadım. Hiçbir seçim arefesinde bu kadar siyaseti ayaklar altına alan, bu kadar yakışıksız, gençlere kötü örnek olacak şekilde, insanları ayrıştırıcı dil ve üslup kullanıldığını görmedim. Bir tanesi ‘adiler’ diyor. Ötekisi bizi düşman ilan ediyor. Başkası genel başkanımıza hakaret ediyor. Akhisar’da bir AKP’li ilçe başkanı ‘Yüzde 99 müslümanız. Müslümanlar CHP’ye oy vermez’ diyor. AKP ve MHP’yi bu kadar hiddetlendiren şey n? Acaba ellerindeki kamuoyu anketlerinde de bittiklerini mi görüyorlar'” diye sordu.

BU SEÇİMDEN SONRA MHP SİYASETEN ARTIK TARİH OLACAK

Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yetkililerinin ittifak öncesinde AK Parti’ye ‘demediğini bırakmadığını’ anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  İzmir genelinde Cumhur İttifakı’na en az yüzde 30 fark atacaklarını savundu.

SEÇİMLERDE İZMİR’DE CUMHUR İTTİFAKI’NA EN AZ YÜZDE 30 FARK ATACAĞIZ

CHP’li İzmir Milletvekili Bayır,”Düne kadar Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP, AKP için söylemediğini bırakmıyordu. Bugün yan yana yürüyorlar diye şimdi CHP’ye saldırıyorlar. Bence MHP bu seçimden sonra artık siyaseten tarih olacak. Yazık! Milliyetçilik iddiasında bulunan bir parti başka bir partiyi karalayarak siyaset yapmaya çalışıyor. CHP, Cumhuriyeti kuran partidir. Tamamen yalan rüzgarı gibi bir şey. AKP ve MHP’nin yalan rüzgarından oy medet umması gülünç. Bu yalan rüzgarından onlara oy çıkmaz. En az yüzde 30 fark atacağımıza inanıyorum” dedi.

İLK KEZ BU KADAR FAZLA, AK PARTİ’YE OY VERMEYECEĞİNİ SÖYLEYEN BİR KİTLE VAR

“24 Haziran seçimlerinde kendi yandaş basın yayın organlarında seçimin galibi AKP imiş gibi gösterseler de aslında meclise giren milletvekili sayısı azaldı. Halk aslında son seçimde iktidara üstü kapalı sarı kart gösterdi ve ‘kendine çeki düzen ver’ dedi. Bu kez sarı kart değil kırmızı kart gösterecek” diyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  ilk kez bu seçimlerde geçtiğimiz seçimlerde AK Parti’ye oy verdikleri halde artık oy vermeyeceğini söyleyen ciddi bir kitleyle karşılaştığını belirtti.

İNSANLAR YOLUMUZU KESİP, OY VERMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR

Milletvekili Bayır, “Biliyorsunuz artık anket sonuçları yayınlamak yasak. Ancak kesin olan bir şey var ki, gittiğimiz her yerde çok net şekilde alandayım, izliyorum, dinliyorum. İnsanlar yolumuzu kesip ‘Tenceremdeki aşımı çaldılar’ ‘Çocuğumu dişimden tırnağımdan arttırarak okuttum, işsiz’, ‘Hep AK Parti’ye verdim, artık oy vermeyeceğim’ diyor vatandaş. İlk defa bu kadar fazla ‘geçen seçimlerde hep AK Parti’ye verdim, artık vermeyeceğim’ diyen bir kitleyle karşılaştım. Mart’ın sonu bahar olacak” ifadelerini kullandı.

ONLARIN HEPSİ DAVA KONUSU OLUYOR ARTIK

AK Parti ve MHP’li yetkililerin Millet İttifakı’nın meclis üye aday listelerindeki bazı isimlerin terör örgütleriyle bağlantılı olduğu şeklindeki iddialarına karşılık kurumsal olarak da dava açıldığını,ismi açıklanan adayların da tek tek dava açtığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

“Onların hepsi dava konusu oluyor artık. Sonuçta aday başvurularında önce emniyet birimlerinden temiz kağıdı alınıyor, ardından seçim kurulları sizi tekrar araştırıyor.  Bu kişi aday olabilir mi, terör bulaşıklığı var mı diye. Tüm bu kontrol ve araştırmalardan sonra kabul edilir adaylık başvuruları. Çamur at izi kalsın şeklinde hareket ediyorlar, vatandaşlarımıza yuttururuz diye bakıyorlar. Ama halkımız her şeyin farkında” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası