Ege Postası
Geri

Baykal'dan AK Parti'ye 'Yıldırım'gönderme

İzmir genelinde ziyaretlerini sürdüren CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaklaşan seçimler öncesinde durum değerlendirmesi yapılırken, Baykal, “AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içerisinde değiliz” diyerek henüz belli olmayan adaylar ile birlikte partinin başarısı için çalıştıklarını ve yerel seçimler sonrasında İzmir’de tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo ortaya çıkmasını dilediklerini kaydetti.
Baykal'dan AK Parti'ye 'Yıldırım'gönderme
Haberler / Politika
14 Eylül 2013 Cumartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İki haftalık programı dahilinde İzmir’deki ziyaretlerini sürdüren CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyarette Büyükşehir için aday adaylığını açıklayan CHP Eski Milletvekili Canan Arıtman da hazır bulunurken, gündemde ise yaklaşan yerel seçimler öncesinde İzmir siyaseti ve kentteki son durum vardı.

“BAYKAL İZMİR SİYASETİNE HIZ KATTI”


Baykal’a ziyareti için kendisine teşekkürlerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sayın genel başkanımız geçen haftadan itibaren İzmir’de ilçelerde ziyaretlerde bulundu, kendisine teşekkür ediyoruz. İzmir’de bir hareketlilik oldu. Bundan dolayı da İzmir’deki siyasetin hızlanması gelişmesi katkıda bulunması anlamında teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi belediyemizde ziyarette büyük onur verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz, her zaman bekliyoruz” şeklinde konuştu.



ADAY ADAYLARINDAKİ YARDIMLAŞMA ÖRNEK VERİCİ BİR DURUM

Düğünleri bahane ederek iki düğün arasında İzmir’e geldiğini kaydeden Baykal, “Bu süreyi bu bölgede belediyelerimizi örgütlerimizi vatandaşları ilçeleri ziyaret ederek değerlendirmek istedim. Ege’yi ve sizleri çok özlemiştim. Ege coğrafyasını yakından tanıma fırsatım oldu. Bütün yarımadayı Foça’dan başlayıp Karaburun Mordoğan ve tüm köyleri, koyları terk edilmiş Rum köylerini kapsamlı programla gezdim. Ege bambaşka, İzmir bambaşka. Gerçekten hepimiz açısından çok olumlu, memnuniyet verici gözlemler yaptım. Bir kez de daha İzmir’in özelliğine inandık. Sorunlarda var elbette. Ama çok hoş demokratik, çok insanın içini açan siyasal ve sosyal durumla karşılaştım. Örgütlerin sorumluluğunun farkında olduğunu gördüm. Çok sayıda adaylarımız var. Çok hoşgörülü bir yardımlaşama var aralarında, hiçbir şekilde kırıcı dışlayıcı tavır yok. Sportmence herkes adaylığını söyleyip şakalaşıyor. Herkes elinden gelen çabayı sergiliyor. Herkes içine sindirmiş. Bu güzel izlenimler yararlı oldu” dedi.

“İZMİR SEÇİMLERDE DE KİMLİĞİNİ KORUYACAKTIR”

İzmir’in Türkiye ve herkes için önemli bir şehir olduğunu kaydeden Deniz Baykal, “Bu seçimlerde de İzmir’in bu niteliğini ve kimliğini koruyacağını memnuniyetle görüyorum. Tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo çıkacağını görüyorum. Bunu ortaya koymak hepimizin görevi. Birbiriyle yarışan adaylarımız başta olmak üzere partililerin yöneticilerin milletvekillerinin görevi Türkiye’nin özlediği günleri getirmektir. Ben şimdiden başladım bu çabayı sergilemeye. Bir hafta boyunca güzel çalışmalar yaptık. Adaylar belli olduktan sonra onlarla el ele bu çalışmaları yapmayı çok isterdim. Bu izlenimler içindeyiz. Sayın belediye başkanımız bir hafta boyunca çok yakın ilgi gösterdi, sahiplendi” diye konuştu.



“AK PARTİ’YE ENDEKSLİ ADAY ARAMIYORUZ”


AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı için adı sıkça geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da göndermede bulunan Baykal, şunları kaydetti; “Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içinde değiliz. Burası İzmir, İzmir’in değerleri, ölçüleri, bekleyişleri ortada. Bu çerçevede karar alınacaktır. Bu karar alınması için yeteri kadar seçenek var partinin önünde. Kadın seçenek var, erkek seçenek var. Belediyecilik alanında birikimi olan var, birikimi olmasa da Türkiye sorunlarına ilgili olan arkadaşlar var. Büyükşehir’de İzmir halkının yıllardır tanıdığı gördüğü bir değerli adayımız var. Eksik yok. Eksik varsa çıkabilir, süre de var. En güzel seçim yapılacaktır, rahatız, güven içerisindeyiz. Onlar da aday çıkaracaklar. Kim olur ona biz karışmayız. Kim uygun görürlerse çıkar ve İzmir halkı gerekli değerlendirmeyi yapar.”

“ERTELEMEYİ OLUMLU BULUYORUZ”

Son olarak Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren ve hükümete sert eleştirilerde bulunan Deniz Baykal, “Suriye sorunuyla ilgili geçtiğimiz günlerde değerlendirmeler yapmıştık. Ancak daha sonrasında uluslar arası düzeyde gelişmeler oldu. Tamamen bizim temenni ettiğimiz doğrultuda, Suriye’deki acil yeni savaş tehdidi kimyasal silahların ortadan kaldırılması koşuluyla ertelenmiş oldu. Bunu öneriyorduk. Bu gelişme dünyada herkesi memnun etti Amerika’yı Rusya’yı İngiltere’yi Almanya’yı AB Ortadoğu ülkelerini memnun etti. Nedense bizim hükümeti memnun etmedi. O hariç herkes bu gelişmeden büyük mutluluk duydu. Savaş tehdidinin ortadan kalkması dünya için sevindirici tablo olması gerekir. Ama bizimkiler savaşın da ileri taşınması için gerekçeler ortaya koymaya devam ediyorlar. Suriye’de çok ağır olaylar yaşandı. Elbette o olayları yapanların yanına kalmamalıdır. Suriye’de barış ortamı yaratılmalıdır. Ama bunu sağlamak için uluslar arası bir cephe açıp ileri silahlarla Suriye de yeni işgal istila ve savaş tehlikesi yaratmanın bir anlamı olmamalıdır. Başka yöntemler bulunmalıdır. Hem içeride hem dışarıda hepimizi kaygılandıran gelişmeler milletimizce değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası