Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediyesi e-belediyecilikte uzman

Bayraklı Belediyesi internet çağına resmi web adresine kattığı yenilikler ve mobil uygulamasıyla ayak uyduruyor. Vatandaşlar, www.bayrakli.bel.tr adresi ve akıllı telefonlarla bayraklı belediyesi mobil uygulaması üzerinden emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerini ve tüm borçlarını bir tıkla ödeme fırsatı buluyor. Bir tıkla istediğin bilgiler burada!
Bayraklı Belediyesi e-belediyecilikte uzman
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mart 2015 Cuma 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yeni yapılan güncellemelerle birlikte artık; imarla ilgili arsa değerleri, aşınma payı, indirim oranları, bina maliyetleri ve yıllık vergi tutarları ile ilgili bilgi alınabiliyor. Web adresi ve mobil uygulaması üzerinden ilçe sınırları içerisindeki arsa metrekare değerlerine sokak sokak, yıl yıl ulaşılabiliyor.
Bayraklı Belediyesi e-belediye uygulaması her geçen gün kapsamını genişleterek vatandaşlarına yeni fırsat ve olanaklar sunmaya devam ediyor. E-belediye uygulaması ile emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergileri ve tüm borçlar evden, işten, otobüsten tek bir tıkla ödenebiliyor. İlan reklam vergisine ait e-beyannameyi de bilgisayar üzerinden belediyeye gitmeye gerek kalmadan oluşturulabiliyor, geçmiş yıllara dönük ödenen faturaları ve güncel borç bilgilerine de “borçlarım”, “borç öğrenme-ödeme” menüsünden ulaşılabiliyor. Sisteme kayıtlar ücretsiz olarak yapılabilirken aile üyelerini de ayrı ayrı ekleme imkanı sunuluyor.  Ödemeler kredi kartı ve bankamatik ile yapılabiliyor. Bayraklı Belediyesi’ne verilebilecek herhangi dilek veya şikayet konularına da dilekçelerim bölümünden girilerek ilgili müdürlüklere aktarılıyor, dilekçelere verilen cevapları ve sonuçları da buradan takip edilebiliyor.



ARSA METREKARE DEĞERLERİNE ULAŞILABİLİYOR 
Yeni güncellemelerle birlikte, vatandaşlar imarla ilgili arsa değerleri, aşınma payı, indirim oranları, bina maliyetleri ve yıllık vergi tutarları ile ilgili bilgi alınabilecek. Web adresi üzerinden ilçe sınırları içerisindeki arsa metrekare değerlerine sokak sokak, yıl yıl ulaşılabilecek.  Vatandaşlar, her yıl Bakanlar Kurulunca belirlenen aşınma payını, bina özelliklerini ve yaşına göre yüzdeleriyle tek tıkla ulaşabilecek. Kullanım şekline göre bina metrekare değerleri yıllara, yapı türüne ve sınıflarıyla ilgili bilgi sahibi olunacak. Öte yandan yıllık vergi tutarları da geçmiş yıllara dönük ücretlendirmeleriyle de web adresi ve mobil uygulamasında yer alıyor. Kısacası vatandaşlar istedikleri bilgilere “bir tıkla” saniyeler içerisinde öğrenebilecek. 



SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR
Yıllar önce hizmete giren e-belediye hizmetinin vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve ilgiyle kullanıldığını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Biz de bu ilgi karşısında her geçen gün yeni bir gelişmeyle güncelliyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinden veya iş yerlerinden vergilerden ilan reklam beyannamesine kadar geniş bir yelpazede ödeme yapıp, borç bilgilerini sorgulayabiliyorlar. Artık Ödeme yaptıkları evraklara ulaşıp bina ve arsa metrekare değerlerine kolayca ulaşabiliyorlar. Yakında birkaç yenilikle daha vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız” dedi.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası