Ege Postası
Geri

Bayraklı Meclisi'nde türban tartıması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yönetiminde gerçekleşen Aralık ayı olağan meclis toplantısında AK Partili Rukiye Bayrak Karataş ile CHP Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı arasında türban tartışması yaşandı. Bayraklı Meclisi’nde
Bayraklı Meclisi'nde türban tartıması
Haberler / Yerel Politika
8 Aralık 2015 Salı 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- Meclis toplantısının dilek temenni bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Rukiye Bayrak Karataş Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilemesi konusunda konuştu. Karataş’ın 1934 yılında verilen seçilme hakkında baş örtülü kadınların, önünde engel vardı. Bu engel 2013'te bir kararla aşılmıştır. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan baş örtülü kadınların yolunu açtığı için teşekkür ederim sözleri mecliste tartışmayı fitilledi. Bu sözlere CHP'den itraz geldi.

AK Parti Meclis Üyesi Rukiye Bayrak Karataş, “Biz kadınlar için 1934 yılında verilen bu karar hakikaten kadınlar için onur verici bir karardır. Ben liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e verdiği bu karardan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak; bu verilen kararda bir engel olduğunu bu engelin 2013 yılında aşıldığını ifade etmek istiyorum. Başörtülü kadınların seçilememe gibi bir durumu vardı. Başörtülü kadınların, önünde engel vardı. Bu engel 2013'te bir kararla aşılmıştır. Bugün burada olmamda 2013 yılında alınan kararların önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan baş örtülü kadınların yolunu açtığı için teşekkür ederim “dedi.
 
LATİFE HANIMIN BAŞI KAPALIYDI
Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı ise, “Rukiye hanımın bir yanılgısı var. Latife hanımın resmine baktığınızda baş örtülü olduğunu görürsünüz. 18 kadını meclise taşırken tek tek başı açık mı ya da kapalı mı diye bakmamıştır. 1934 yılında değil, kadınlara 1930 yılında yerel seçimlerde seçme seçilme hakkını vermiş, yapılan ilk yerel seçimlerde seçime katılmış ve ilk seçilende Artvin'in Yusufeli Kayadibi Belediye Başkanı Saniye hanım olmuştur. Ve Saniye hanım başı kapalı bir kadınmış.” dedi.
 
MECLİSE GİRDİĞİNDE BAŞINI AÇTI
CHP’li Tatlı’nın bu sözleri üzerine AK Partili Karataş, “Evet Atatürk'ümüzün seçtiği 18 milletvekilinden bir tanesi köylü bir hanım efendidir. Ve Atatürk özellikle kapısına kadar adam göndermiş milletvekili olması için rica etmiş.
Ancak meclise geldiğinde de kendisinin başını açmasını ve şehirli gibi giyinmesini istemiştir.” dedi
 


KARABAĞ, “16 İLÇE YÖNETİCİSİNİN 9'U KADIN”
Bu tartışmaların üzerine konuşan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Suudi Arabistan da bir İslam devleti, daha düne kadar kadınlara araba kullandırmıyorlardı . Demokrasi dersi veren Amerika’nın aklına hiç Arabistan falan gelmiyor. Bayraklı'da kongremiz vardı, ilçe yönetiminde 16 yöneticiden 9'u kadın bunu ifade edeyim” dedi.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası