Ege Postası
Geri

Bayraklı Meclisi’nde gündem 2018 yılı mali tablosu

Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’na 2018 yılı mali tablosu damgasını vurdu. AK Parti Grubu belediyenin borcunun gelinen noktada toplamda 250 milyon lira olduğunu savunurken CHP Grubu borcun 168 milyon lira olduğunu belirtti. AK Parti ve CHP arasında tartışmalara sebep olan mali tablo AK Parti’nin ret oyu vermesine karşın CHP’li üyelerin oylarıyla meclisten geçti. Başkan Serdar Sandal meclis toplantısında Bayraklı’da yaşayan vatandaşlara parti ayırmaksızın eşit hizmet vurgusu yaparken, belediyenin işlettiği 2 düğün salonunun şehit ve gazi ailelerine ve maddi durumu elvermeyen vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu. Başkan Sandal'dan gazi ve şehit yakınlarına müjde
Bayraklı Meclisi’nde gündem 2018 yılı mali tablosu
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2019 Çarşamba 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.  Bayraklı Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda meclis gündemine gelen önergeler görüşüldü. Mecliste 2018 yılı Mali Yılı Kesin Hesabının kabülüne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporuna gelindiği sırada gergin anlar yaşandı.

 

RAPOR SON DERECE ŞEFFAF OLARAK HAZIRLANDI

CHP Meclis Grup Başkanvekili Yeşim Tekoğlu, 2018 yılı Mali Yılı Kesin Hesabıyla ilgli söz aldı. CHP’li Tekoğlu, kalem kalem alacak ve verecekleri aktarırken “CHP Grubu olarak 2018 yılı Mali Yılı Kesin Hesabını inceledik ancak öncelikle Bayraklı halkından aldığımız yetkiyle her türlü zorluğa rağmen Bayraklı’ya faydalı olmaya devam edeceğiz. Türkiye zor ekonomik koşullardan geçiyor, ancak en önemli şey hukuk ve adaletin yerine getirilmesidir. Çünkü devlet adaletin üzerine inşa edilir. İnceleme ve mukayese ile yapılan gelir ve giderler bir önceki meclisimize havale edildi. 2018 Mali Yılı Kesin Hesabının çıkarılırken hesap ve kayıtlarda şeffaflık, faaliyetlerin gerçekliğe uygun ve güvenilir biçimde sunulması gibi kıstaslarla hazırlanmıştır.  2018 Mali Yılı hesabının yapılan incelemelerde mali tablonun birbirini karşıladığını görmekteyiz” diye konuştu. 

AK PARTİ’DEN KALEM KALEM MALİ SORULAR

CHP’li Tekoğlu’nun aktardığı mali tabloya itiraz eden AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Bayraklı Belediyesi’nin kısa vadeli ve uzun vadeli borçlarını kalem kalem sayarken, “Bayraklı Beledeyesi’nin kısa vadeli borcu 106 Milyon 665 Bin 268 Yıldır. Uzun vadeli borçlara gelirse 73 Milyon 245 Bin 530 TL'dir. Kısa ve uzun vadede toplam 179 Milyon 245 Bin TL bir borç var.  2019 yılının ilk 5 ayını da hesaba katarsak biz 250 Milyon TL kadar borç olduğunu tahmin ediyoruz”  dedi.

“9 MİLYON LİRA BANKALARA FAİZ OLARAK ÖDENİYOR”

AK Partili Aktaş, Bayraklı Belediyesi’nin yıllık 9 milyon lira bankalara faiz ödediğini savunurken “Bayraklı Belediyesi 2018 yılında 21 Milyon 584 Bin 198 Lira kredi kullanmış yıllık bütçenin yüzde 5’i yani 9 Milyon lira banka faizlerine gidiyor” dedi

“BANKADA PARASI OLMAYAN BELEDİYE NASIL BORÇ VERİR”

Aktaş, Bayraklı Belediyesi’nin bankada yaklaşık 2 Milyon Lira parası olduğunu ancak buna rağmen borç verdiğini vurgularken, “Bayraklı Belediyesi’nin bankada olan nakit parası 1 Milyon 984 Bin yaklaşık 2 Milyon lira, Bayraklı Belediyesi geçmiş yıllarda 23 Milyon Lira zarar etmiş. Ancak buna rağmen Bayraklı Belediyesi’nin verdiği borç 9 Milyon Lira. Kendisi paraya muhtaç olan belediyemiz başkalarına borç veriyor” dedi.

“BELEDİYE SATILAN MALLARIN PARASINI TAHSİL EDEMEMİŞ”

Belediye bünyesinde satılan malların paralarının alınmadığını savunan AK Partili Aktaş, “Belediye satmış olduğu mallarda, alması gereken paranın yüzde 48’ini tahsil etmiş.  Diğer yüzde 52’si nerede belli değil.  Satılan malların parası tahsil edilememiş.  Satılmış ama tahsilat yok. Borç içinde yüzen belediyenin alacakları tahsil edilmiyor bunların araşıtırılması lazım” diye konuştu.

“ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN HARCAMALARI MECLİSE AÇIKLANSIN “

AK Parti Grubu Özel Kalem Müdürlüğü’nün harcamalarına değinirken Grup Başkan Vekili Aktaş, “Belediye gelirleri iyi yönetilemediği ortada. Belediyede bulunan Özel Kalem Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçe gideri  2 Milyon 575 Bin Lira. Özel Kalem’in bütçesi belediye bünyesindeki 16 müdürlüğümüzden daha fazla. Soruyoruz, Özel Kalem bu parayı nereye harcadı.  Belediyenin 16 müdürlüğünden daha fazla bütçesi var. Bu müdürlük hangi hizmet faaliyetlerini yerine getirdi, ne harcadı meclisimize açıklansın” dedi.

“ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN, RET OYU VERİYORUZ”

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, araştırma komisyonu kurulmasını talep ederken, “ Tahsilat yapamayan buna karşılık banka kredisi kullanan ve 9 milyon faiz ödeyen bir belediye ile karşı karşıyayız. Tüm bunlarla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Taşınmazları satmışız ama parasını almamışız bu satışlar kimlere yapıldı. Bayraklı Belediyesi’nin malları birilerine peşkeş mi çekildi.  250 Milyon Lira borçlu olan belediyenin 2018 kesin hesabına ret oyu veriyoruz” dedi. 

CHP’DEN İMAR AFFI VE SAYIŞTAY VURGUSU

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş’ın ardından söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Yeşim Tekoğlu, imar affı ve Sayıştay vurgusu yaparken, “Öncelikle olarak 2018 yılı için geçmiş yılların toplam borç ve kredi tutarını söylemek doğru değil.  2018’de sadece 19  Milyon 600 Bin liralık kredi çektik. Araştırma Komisyonu talep ettiniz. Belediyemizde denetim komisyonu gerekli denetimini yaptı. Ayrıca Sayıştay denetimlerini yapıyor. Araştırma komisyonuna gerek yok.  Taşınmazlarla ilgili alacaklara gelince imar affı çıktığını hatırlatmak isterim. Af çıktığı için alacaklarımız 48 taksitte ödeniyor” sözleriyle cevap verdi.

AK PARTİ’DEN İŞLETMELER ZARAR EDİYORSA KAPATALIM ÇIKIŞI

AK Partili Aktaş, BAYBEL A.Ş’nin sermaye arttırımını sorarken, “ BAYBEL A.Ş’ye 9 milyon para aktarıldı. Para neden aktarılır zarar etttiği için para aktarılır. Belediyenin işletmeleri, ürünleri serbest piyasadaki fiyatlarla aynı ücrete satıyor. Düğün salonu dışarıda 7 Bin lira ise bizim salonlarımızda da aynı fiyatta 7 Bin lira. Ben şaşıyorum piyasadaki işletmeciler kar ediyor. Belediyenin kurumları nasıl zarar ediyor. Demek ki burada kaçak var yanlış uygulama var. Eğer ki bu işletmeler zarar ediyorsa kapatalım. Bayraklı halkının parası boşa gitmesin” dedi.

CHP’DEN İSTİHDAM VURGUSU

AK Parti’nin işletmeleri kapatalım çıkışına cevap veren CHP’li Tekoğlu, “BAYBEL A.Ş.’ye bağlı kafeteryalar ve düğün salonları var. 9 milyon liralık görülen rakam sadece sermaye arttırımı, bu şirket altındaki işletmelerde çok sayıda personel çalışmakta ve en büyük faydası istihdam sağlamaktır. Ancak yeni dönemde daha az zarar ile kapatırız. Öte yandan borcumuz AK Parti grubunun ifade ettiği gibi değildir. 2018 yılı toplam borcumuz yaklaşık 168 Milyon 950 Bin TL'dir" dedi.

“BAŞKAN SANDAL’DAN AK PARTİ’YE BÜYÜKŞEHİR DAVETİ”

Başkan Serdar Sandal ilerleyen süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile projeler üzerine görüşeceklerini aktarırken bu görüşmeye AK Parti Grubunu da davet etti. Başkan Sandal, “İşin daha başındayız inanıyorum ki kısa sürede aramzıdaki iyi diyalogla Bayraklı halkının menfaatine ne varsa yapacağız. Bizim vatandaşa verdiğimiz bir söz var. Bu kentte okula gidemeyen çocuklarımız ve gençlerimizle ilgili ciddi sorunlar var biz çocuklara ve gençlere yardımcı olmalıyız. İşsizlik oranımız çok yüksek. Buradaki öncelikli görevimiz kamuya hizmet götürmek. Bu anlamda da hepsinin altından el birliğiyle kalkacağız. AK Parti grubundan arkadaşlarımızla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yanına gidelim ve projelerimiz aktarıp takibini yapalım” dedi.

BAYRAKLILARA ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

Başkan Serdar Sandal, Bayraklı’da şehit ve Gazi aileleri başta olmak üzere maddi durumu elvermeyen vatandaşlara ücretsiz düğün salonu tahsis edileceğini ifade etti. Başkan Sandal, “Düğün salonu meselesiyle ilgili kısmi düzeltmeler yaptık. Ümit Boz ve 75. Yıl’daki düğün salonlarımızı şehit ve gazi ailelerine, maddi durumu elvermeyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Diğer salonlarda minik düzeltmeler yaptık ancak önümüzdeki süreçte yeniden revize edeceğiz. Verilmiş kontratlar olduğu için yapamadık” sözleriyle bayraklılara ücretsiz düğün salonu müjdesini verdi. 

 “İŞLETMEYE GİTTİĞİMDE BENİM FİŞİMİ GETİRECEK HESABI ÖDEYECEĞİM YOKSA İŞİNDEN OLUR“

Başkan Serdar Sandal kendi dönemi için her şeyin faturasının kesileceğini belirtirken, “Ben bu işe ahlak ve vicdan ölçeğinde bakıyorum. Evet ödenen faiz beni de rahatsız ediyor ancak faiz ülkemizinde başında olan bir sorun. Şirketler zarar etmemeli, eğer ki şirketler zarar ederse kapatırız yahut kiraya veririz. Ben gideceğim belediyenin işletmesine oturacağım ve yediğim içtiğim her şey fişiyle benim önüme gelecek. Eğer ki benim hesabım önüme gelmiyorsa işletmede sorumlu kişi işinden olur peşin peşin söylüyorum.Bu noktalarda bizim toleransımız yok. Bilgimiz dışında olan işlemler varsa bu tür durumlar tespit edilecek ve gereği yapılacak endişeniz olmasın”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası