Ege Postası
Geri

Bayraklı Şehir Hastanesinde kriz: Çalışanlar iş bıraktı

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, 3 aylık birikmiş ücretlerinin ödenmediğini gerekçesiyle iş bıraktı.
Bayraklı Şehir Hastanesinde kriz: Çalışanlar iş bıraktı
Haberler / Güncel
7 Aralık 2023 Perşembe 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Temeli 10 yıl önce atılan ve daha önce çok kez açılış töreni yapılan, işçilerin ödenmeyen ücretleri, ulaşım ve malzeme sorunlarıyla gündeme gelen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerinin ödenmediğini belirterek eylem yapmaya başladı.

İş bırakan işçiler, şantiyeden sorumlu ana firma olan Türkerler Holding’e bağlı taşeron firma Bael İnşaat önünde bir araya gelerek ‘Yönetim istifa’ sloganları attı. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polis engellemesine rağmen işçilerin eylemlerini sürdürdüklerini bildirdi. Sendikanın X (Twitter) hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“İzmir Şehir Hastanesi Şantiyesinde ana firma Türkerler Holding taşeron Bael İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçi arkadaşlarımızın üç aylık birikmiş ücretleri verilmiyor. Verilmeyen ücretler için iş bırakan arkadaşlarımız polisin engellemesine rağmen şirket yetkililerinin bulunduğu ofislerin önünde eylemlerine devam ediyorlar. Sendika temsilcilerimizin de bulunduğu şantiyede işçi arkadaşlarımızın haklarını alması için gereken tüm adımları sendikamız atacaktır” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası