Ege Postası
Geri

Bayraklı'da gündem yeni tanıtım görselleri.... Başkan Sandal'dan eleştirilere yanıt

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 'İzmir’in Kalbi Bayraklı' sloganıyla hazırlanan yeni tanıtım görselleriyle ilgili AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Sandal, "Grafik tasarımı olarak yapılan işi logo diye tanıtmak doğru değil. Geçmiş dönemlerde İzmir’in kurulduğu Smyrna; yani İzmir’in kurulduğu yer Bayraklı. Doğal olarak İzmir’in kalbi Bayraklı’ya yapılan bir reklam çalışması. Buna bizim ödediğimiz para gerçekten iki boyoz bir yumurta. Billboardlara kira veya para ödediğimiz bir durum yok." dedi.
Bayraklı'da gündem yeni tanıtım görselleri.... Başkan Sandal'dan eleştirilere yanıt
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2022 Salı 21:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Bayraklı Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk birleşimi Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. 

Oturuma Bayraklı Belediyesi’nin, “İzmir’in Kalbi Bayraklı” sloganıyla hazırladığı yeni tanıtım görselleriyle ilgili tartışmalar damgasını vurdu. 

AKTAŞ: LOGONUN BAYRAKLI’YA YAKIŞMADIĞI KANAATİNDEYİZ

Konuyu meclise taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Smyrna İzmir’in başlangıcı olarak kabul edilen yapıtlardan bir tanesi. Ama daha önce buna uygun yapılmış bir logo varken, hem denizimizi hem de tarihini anlatan logo varken basit gördüğümüz bir logo ile karşılaştık. Bununla ilgili birçok tepki ile karşılaştınız. Vatandaş ‘İzmir’in kalbi olduğunu başkan ilk defa mı keşfediyor?’ diye soruyor. Artı bu logonun farklı partilere benzediği konuşuluyor. Hazır kalp resmi varken ok işareti konsaydı daha yerini bulacaktı. Bundan yola çıkarak bu logonun Bayraklı’ya yakışmadığı kanaatindeyiz. Basit bir şekilde bu şehrin farklı bir yere çekilmesi bize uygun değil. Bu kadar afişin bastırılması ki bunların hepsi maliyet; oradan gelecek olan gelirin de kaybına neden oldu. İki boyoz bir yumurtayla pek alakası yok. Keşke o billboardları öyle donatacağınıza ‘Bu, bu vaadi yaptım’ diyerek assaydınız. Bir deprem pandemi ve sıkıntılar yaşadık. Belediyenin bu kadar sorun sıkıntısı varken kimsenin amacını ne olduğunu afişleri gördük. Keşke buraya yaptığınız masrafları çıkıntı çeken vatandaşlara harcasaydınız. Burada yapılan çalışmanın Bayraklı ile alakası yok ve Bayraklı’nın adını basite indirgemiş” ifadelerini kullandı.

SANDAL: LOGO DEĞİL REKLAM ÇALIŞMASI"

Başkan Sandal ise Aktaş’ın eleştirilerine şu yanıtı verdi: 

“Grafik tasarımı olarak yapılan işi logo diye tanıtmak doğru değil. Bir logo değil, logo çalışması da değil. Bir tasarımın logo olması için meclisten geçmesi lazım. Resmi olarak logo olarak tanımlanmayan bir işe bugün logo dersek burada bir polemiğe yol açmış oluruz. Geçmiş dönemlerde İzmir’in kurulduğu Smyrna; yani İzmir’in kurulduğu yer Bayraklı. Yeni kent merkezi Bayraklı. Doğal olarak İzmir’in kalbi Bayraklı’ya yapılan bir reklam çalışması. Buna bizim ödediğimiz para gerçekten iki boyoz bir yumurta. Billboardlara kira veya para ödediğimiz bir durum yok. Baskı parası bizim yıllık ihale yaptığımız baskı ücreti içerisinden yapılmıştır. Ben her 15 günde bir o billboardlara çıkacağım. Neler yapacağımı da söyleyeceğim. Bin gün içerisinde neler yaptığımızı da bir kitapçıkta sizlere anlatacağız.

"BAYRAKLI İHMAL EDİLMİŞ"

Bayraklı'nın ihmal edilmiş bir ilçe olduğuna dikkat çeken Sandal, "Karşıyaka’dayken de, Bornova’dayken de ihmal edilmiş, bizim son süreçlerimizde kentin temel alt yapı sorunlarıyla kent kimliği ile ilgili bir çalışma yapılmamış. Bu sadece ilgili yönetimin değil tamamımızın sorumluluğunda olan bir işlem. Bayraklı dediğimizde akılda tek bir algı var. Gecekondunun bol olduğu, negatif alışkanlıkların boy gösterdiği, ekonomik uçurumların boy gösterdiği bir yer olarak tanımlanıyor. Bayraklı’yı tanımlarken 'Karşıyaka’nın burasında Bornova’nın şurasında' diye tanımlıyoruz. Niye kardeşim niye? Bizim bu dinamiğimiz, potansiyelimiz, insan kaynağımız varken biz bu kenti niye diğer ilçelerin altına sokuyoruz ki? Bu bunun çalışması. Ben milli bayramlarda özellikle okullarımızda törenlere katıldığımda bizim gecekondu bölgesi dediğimiz alanlarda öyle pırıl pırıl çocuklarımız var ki. Hiçbir ilçede olmayan başka bir potansiyelimiz var. Türkiye derecesine giren çocuklarımız var. Doğal olarak buradaki çalışmalar bizim için son derece kıymetli. Siz uygun görmeyebilirsiniz. Bu tabiî ki sizin tercihiniz” dedi.

SANDAL-AKTAŞ ARASINDA ‘BORÇ’ TARTIŞMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Aktaş ayrıca Başkan Sandal’ın katıldığı bir canlı yayın programında ödediği borç miktarıyla ilgili sözlerini eleştirerek, “255 milyon lira borç ödediğinizi söylediniz. Siz devraldığınızda belediyenin borcu 165 milyondu. Borcun 100 milyonu siz yaptınız. 165 milyon borcu yaptınız 265 milyon. Şunu anlayamıyorum; önceki belediye başka bir partiye mi aitti? Sonuç olarak kendi belediyenizdi. Bayraklı Belediyesi 10 yıldır kayıp demek ki. Siz yönettiniz siz yaptınız” şeklinde konuştu. 

Sandal ise Aktaş’a “Kesin hesapta söylediğiniz şirketleri dışarıda bıraktığınız ve kesin hesaptan tarihe kadar olan süreci yok saydığınız süreç. Bu rakamı ben çıkarmıyorum. Mali işler çıkarıyor. Kamumun bürokratı çıkarıyor. Ben geldiğimde borç bu kadardı. Yanlış biliyorsunuz. Kamunun her kuruşu bizim namusumuzdur. Ne kadar borç var ne gelmiş ne gitmiş… Bunu da ben değil devletin bürokratı açıklar. Kredi meselesi var. Bankayı arıyoruz. Diyor ki, “Altı ay yüzde 17-18 bilemem. Altı ayı sabit gerisinin ne olacağını bilemiyorum.” Aynı banka ben geldiğimde 102’nin 95 milyonun yakını ödemişiz. Bir gün taksitini geciktirmedik. Belediye sürekli borçlanır” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN SANDAL'A KREDİ YETKİSİ

Öte yandan meclis gündemine Başkan Sandal’a 48 milyon 500 milyon liralık kredi yetkisi verilmesiyle ilgili madde de geldi. Komisyondan oy çokluğuyla gelen söz konusu madde, mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası