Ege Postası
Geri

Bayraklı'da son durum: Yüzde 39-39

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kanal 35'te katıldığı Z Raporu adlı programda kentsel dönüşümle ilgili bilinmeyenlere ışık tuttu. İl Başkanı Ali Engin geçtiğimiz günlerde kamuoyuna genel merkezin yaptırdığı anketin sonuçlarını açıklamış ve Bayraklı'yla Karabağlar'ın notunun kırık olduğunu, bazı ilçelerde de belediye başkanının şahsi oylarının partinin gerisinde kaldığını ifade etmişti. Anket hakkında kendisininde bilgisinin olduğunu ifade eden Karabağ, “Şuan AK Parti ve CHP arasında yüzde 39-39’luk eşitlik var. Ancak Belediye Başkanının şahsına verilen oy yüzde 50’nin üzerinde” dedi.
Bayraklı'da son durum: Yüzde 39-39
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Şubat 2013 Salı 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Kanal 35'te yayınlanan Z Raporu adlı programın bu haftaki konuğu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ oldu. Karabağ, Bayraklı’da 730 hektarlık bir alan içerisinde başlanacak olan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili merak edilenlere ışık tuttu…Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kentte gündem olan anket açıklamasında bulunmuş ve  ‘Bayraklı ve Karabağlar’ın notu kırık’ demişti Karabağ, canlı yayında anketten kendisininde haberi olduğunu ancak sonuçların çarpıtıldığını ifade etti ve, “ Şuan  AK Parti ve CHP arasında yüzde 39-39’luk eşitlik var. Ancak Belediye Başkanının şahsına verilen oy yüzde 50’nin üzerinde” dedi.



MUHTEŞEM BİR BAYRAKLI DOĞUYOR

Göreve geldiği günden itibaren kentsel dönüşümü hedeflediğini belirten Başkan Karabağ,süreçte muhteşem bir Bayraklı’nın doğacağını belirtti. Karabağ, “Bir firma ihaleyi aldı. Konusunu değerleme çalışmalarını aldı. Mimarisini de yapıyor. Üç aşamalı bir proje yapıyor. Bazı yerlerde çok katlı bazı yerlerde az katlı muhteşem bir bayraklı doğuyor. 2013 haziranında bu proje bitirilmesi gerekiyordu ama daha önceden bitecek ve kazmalar vurulacak” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİ OLMADAN OLMAZ

Büyükşehir bürokrasisinin daha paylaşımcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na daha yakın olması gerektiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’da ki kentsel dönüşüm ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'birlikte yapacağız' sözlerini yineleyerek “İlçe Belediyeleri olmadan bu iş olmaz” dedi. Karabağ, konuşmasına şöyle devam etti, “Aziz Bey’in birlikte yapacağız birlikte olacağız sözleri var. Bürokrasi engelleri bazen oluyor ama biz hep birlikteyiz. İlçe Belediyesi olmadan bu işin olması mümkün değil. Çünkü İnşaat ruhsatını biz vereceğiz. Büyükşehir bürokrasisinin bunu anlaması lazım. İlçe belediyeleri olmadan olmaz. Bu işi sadece biz yapalım ilçe belediyelerini boşver gibi bir durum söz konusu olamaz. İnşaat ruhsatını da oturma ruhsatını da biz vereceğiz. Büyükşehir Bürokrasisinin daha paylaşımcı olması lazım. Aziz Bey’e yaklaşması lazım”

EMLAKLAR DEĞERLENECEK

Başkan Karabağ, programa mail atarak kaçak yapı karşılıkları ile ilgili sorduğu soruya ise şu şekilde cevap verdi, “İnsanlar hep şu şekilde düşünüyor. “Benim 4 kat kaçak yapım var kentsel dönüşümde bana 4 daire verecek misin'” böyle bir mantık doğru değil. Sonuçta o yapılar kaçak.4 değil ama hesaplanır belki 2 daire verilir. Ama o iki dairenin bedeli 600 bin tl, senin 4 katlı kaçak yapının değeri 200 bin tl. Her şekilde emlaklarının değerlendiği görülüyor.”

 EXPO HEYETİNE GECEKONDU MU GÖSTERECEĞİZ'

730 hektarlık bir alan içinde Emek Mahallesi, Gümüşpala ve Yamanlar Mahallesi’nin de olduğunu belirten Başkan Karabağ, “Gece kondu kalmayacak. İzmir’e gelen EXPO heyetine gecekondu mu göstereceği? İzmir’in en büyük handikapı gecekondular. İlk görünen şeyler gecekondular. Coğrafi yapı olarak en üstte oldukları için, tepede oldukları için…” diye konuştu.

ANKET SONUÇLARI

Son olarak Başkan Karabağ, son günlerde kentte gündeme oturan genel merkezin yaptırdığı anketin Bayraklı ayağıyla ilgili açıklamalar yaptı. Geçmiş dönemlerde yapılan anketlerde AK Parti’nin CHP’den birkaç oy önde olduğunu açıklayan Başkan Karabağ, bu dönem oyların eşit dağıldığını, yüzde 39-39 şeklinde olduğunu söyledi. Belediye Başkanının şahsına verilen oyun da yüzde 50’nin üzerinde yani bir hayli yüksek olduğuna değinen Başkan Karabağ, “Başka Partiden olsa oy verir misini? sorusuna bile yüzde 11’lik bir rakam var. Belediye Başkanları partiye katkı sağlayabiliyorsa ne mutlu…” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası