Bayraklı’da duygulandıran ödül töreni
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM) tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde verilen kursları bitirerek, hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazanan öğrenciler için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ödül töreni düzenlendi. BAYGEM’deki öğrencilerin yüzde 90’ının başarılı olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, törende duygu dolu anlar yaşadı.
Öğrencilere nasihatler vererek, kendi eğitim hayatından örnek veren Başkan Karabağ, “Gecekondularda okuyan çocuklarımıza sesleniyorum; ‘gecekondularda oturuyoruz bir şey olamayız’ diye düşünmeyin! Ben de bu bölgede büyüdüm, yetiştim, makine mühendisi oldum sonra da belediye başkanınız oldum. Sizler de belediye başkanı, kaymakam, vali, mühendis veya doktor olacaksınız. Olmaz diye bir şey yok. Belediye de sizlere böyle bir imkan tanıyor. Kurslar açıp, burslar vermeye ve eğitime destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi kurslarında öğrenim gören öğrenciler sınavlarda üstün başarı gösterdi. Bayraklı'nın gururu olan gençler Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda kendileri için düzenlenen ödül töreninde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya geldi. Çeşitli lise ve üniversiteleri kazanan başarılı öğrenciler ödüllerini Başkan Karabağ’ın elinden aldı. Törende 209 sekizinci sınıf öğrencisinden liselere yerleşen 205'i, üniversite gurubundan ise 208 öğrenciden 166'sı, 2 ve 4 yıllık üniversitelere yerleşme başarısı göstererek ödüle layık görüldü. 517 öğrenciden 371'i istedikleri okulları kazanırken ortalama başarı oranı ise yüzde 90 olarak gerçekleşti. Toplamda 12 olmak üzere her bölümün en başarılı ilk 3 öğrencisine çeyrek altın verilirken diğer öğrenciler de müzik çalar ile ödüllendirildi.
HAKSIZ TABLOYU DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Kendisi için en büyük armağanın yıllar sonra karşılaştığında meslek sahibi olmuş, başarılı bireylerin yetişmesine katkı sağladığını görmek olduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Bizim bölgemiz çok fakir bir bölge. İlçemizde 18 bin 900 kayıtlı fakir aile var. Dolayısıyla burada blediye binası yapmak, düğün salonu, yollara parke veya park yapmak önemli ama insanların işlerini kolaylaştıran icraatlar yapmak daha önemli. Dışarıda aldığınız lise ve üniversite kurslarının fiyatı üç, beş bin lira civarında. Aile önce o parayı bulacak sonra da başarı gelirse gelecek. Evi olmayan, kirada olan veya işsiz olan bir ailenin çocuğunun eğitim başarı ve gelişim hakkı elinden alınmış oluyor ama biz belediye olarak bu haksız tabloyu değiştirmek istiyoruz. Gecekondularda okuyan çocuklarımıza sesleniyorum; ‘gecekondularda okuyoruz, oturuyoruz bir şey olamayız’ diye düşünmeyin! Ben de bu bölgede büyüdüm, yetiştim, makine mühendisi oldum sonra da belediye başkanınız oldum. Sizler de belediye başkanı, kaymakam, vali, mühendis veya doktor olacaksınız. Hiçbir şeyimiz eksik değil. Bize sadece yeterince fırsat verilmediği için geride kalıyoruz” dedi.
“SİZLERDEN RİCAM BİZLERİ UNUTMAYIN”
İstedikten sonra her şeyin mümkün olduğunu vurgulayan Karabağ, “Olmaz diye bir şey yok. Belediye de sizlere böyle bir imkan tanıyor. Çocuklarını kurslara gönderemeyen ailelerin çocuklarına eğitim ve burs veriyoruz. Eğitimden sağlığa yaşamın her alanına müdahale etmeye çalışıyoruz. Kurslara da, burs vermeye de, ramazanda iftar yemeklerine, evi yanana destek olmaya, eşyası olmayana eşya vermeye, bayanların el işlerini satabilecekleri stantlar açmaya devam edeceğiz. Sizlerden ricam bizleri unutmayın! Beklediğimiz sadece vefa, onu da görmek isteriz” diyerek sözlerini tamamladı.