Bayraklılı kadına istihdam modeli
Ege-Koop Genel Başkanı ve DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, “ Belediye Başkanı seçilmem durumunda belediyenin güvencesi ve öncülüğünde kadınların aile bütçesine katkı sağlamaları amacıyla 'sivil üretim ve istihdam' alanları oluşturacağım. Belediye olarak kadınları odağına alan yeni bir 'istihdam modeli' projelendirip, uygulamaya koyacağım” dedi.
İZMİR- Aslan, bini aşkın Bayraklılı kadına başta istihdama dair olmak üzere projelerini anlattı. Manavkuyu’daki Merkez Seçimn Ofisi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Aslan, “ Kadınlar, ailenin temel direği ve toplumun da taşıyıcı sütunudur. Kadınları özgür olmayan ve ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda etkin rol oynamayan ve düzenleyici bir toplumsal figür olmayan ulusların kalkınması, ilerlemesi mümkün değildir” dedi.
“ÇÖZÜM ERKEKLERDE…”
Günümüzde kadınların iş gücüne katılımda, ekonomik ve sosyal yaşamda ve siyasal hayatta istenilen düzeyde yer almadığını, adeta nüfusumuzun yarını oluşturan kadınların yardımcı bir unsur olarak değerlendirildiğini kaydeden Aslan, “ Bu görüş ve buna dayalı toplumsal algı tümüyle, dayanaktan yoksundur. Ancak gerçek olan bir husus da; bugüne kadar gerek hükümetin, gerekse belediyelerin kadınların sorununa yeterli duyarlılığı göstermediği ve sorunlara çözüm getirmek yerine daha da büyüyerek, yumak haline gelmesine yol açtıklarıdır. Unutmamamız gerekir ki, kadın sorunlarının temelinde erkekler vardır, çözümü de erkeklerden geçer. Daha açık bir ifadeyle kadın, erkek eşitliğinde birinci görev erkeklerindir.” diye konuştu.
İŞTE O PROJELER…
Kendisinin kadınların her alanda eşit koşullarda çalışmalarına özel bir önem vermekte olduğuna vurgu yapan Aslan, şunları söyledi: “ Bayraklı'ya Belediye Başkanı seçildiğimde en önemli görevleri ve sorumlulukları kadınlarla paylaşacağım. Belediye bünyesinde kadın sorunlarına eğilmek, çözüm getirmek ve yeni projeler üretmek amacıyla tümüyle kadınlardan oluşan bir birim kuracağım. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar; kadınları aile bütçesine katkıda bulunmaktan alıkoymaktadır. Bu konuda yeni bir anlayışla arayışa yöneleceğimi ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanı seçilmem durumunda belediyenin güvencesi ve öncülüğünde kadınların aile bütçesine katkı sağlamaları amacıyla 'sivil üretim ve istihdam' alanları oluşturacağım. Belediye olarak kadınları odağına alan yeni bir 'istihdam modeli' projelendirip uygulamaya koyacağım. Bu bağlamda kadınların ürettiği mal ve hizmetlerin piyasaya sunumu konusunda da kolay uygulanabilir bir 'pazarlama modelini' devreye sokacağım. Bayraklı'nın en işlek yerlerinde sosyal alanda satış üniteleri oluşturacağım. Kadınlar için 'Beceri Kursları' açarak, yaygınlaştıracağım ve evde 'yarı zamanlı' çalışmak isteyen kadınlara da olanak sağlayacağım. Belediyeye ait sosyal tesislerde öncelikle kadınların istihdamını sağlayacak önlemleri alacağım. Çalışan kadınların çocuklarının eğitimlerini ve sosyal gelişmelerini sağlamak amacıyla her mahallede çocuk yuvaları ve ana okullar açarak, ekonomik durumu yetersiz olan kadınların ücretsiz olarak bu eğitim kurumlarından yararlanmalarını sağlayacağım. 'Kadın Konuk Evleri' kuracağım. Kültürel ve sanat etkinlikleri ile kadınların eğitim düzeylerinin artırılmasına, toplumsal ve siyasal bilinçlenme sürecine katkı sağlayacak programları uygulayacağım. Bayraklı Belediyesi'ni herkesi kucaklayan, kapıları ardına kadar açık, sosyal dayanışmacı, barışçı ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile Bayraklı halkına mal edeceğim.”