Ege Postası
Geri

Bayramda çalışanların mesai ücreti belli oldu

Bayram Tatilinde Mesai Ücretleri Tartışma Konusu: SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla çalışanların mesai ücretlerini hesapladı. Asgari ücretle çalışan bir kişiye ilave olarak 1.983.58 TL ödeme yapılacak. Ancak, 2024 yılındaki bayram mesai ücretleri ve hesaplama yöntemleri hala tartışma konusu.
Bayramda çalışanların mesai ücreti belli oldu
Haberler / Güncel
8 Nisan 2024 Pazartesi 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2024 Ramazan Bayramı'nın 10-12 Nisan tarihlerinde kutlanacağı öncesi, bayram tatili başlangıcı belirlendi. İdari izin kapsamında 8 Nisan Pazartesi ve yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü, bayram öncesi tatil olarak duyuruldu. Buna göre, bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü sona erecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı.

Asgari ücretle çalışan bir kişinin ilave olarak 1.983.58 TL ücret alacağını belirten Erdursun, bayram mesai ücretinin 2024'te ne kadar olacağına dair detaylar verdi. Bayram mesai ücretinin nasıl hesaplandığına ilişkin bilgileri paylaştı.

İşte Bayram Mesai Ücreti Hesabı...

"Ramazan bayramı 3.5 gündür. Ramazan bayramı 3.5 gün ayrıca 1.5 gün idari izin ve hafta tatili ile 9 gün olarak ilan edilse de bu tatilden kamu çalışanları dışında özel sektör çalışanları faydalanamayacaktır.

Bayram tatili özel sektör çalışanları için salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe ve cuma günleri ise tam gün olacak. Yani toplamda 3.5 gün sürecek.

 

Asgari Ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL'dir. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ilave ücreti alacak.

 

Net 30.000TL ücretle çalışan bir kişi ilave 3.500TL alacak. Bayram çalışmalarında mesai hesabı, normal ücretine ilave bir ücret ilavesi şeklinde uygulanır." (HALK TV)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası