Ege Postası
Geri

Bayramda diş temizliğine dikkat

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, Ramazan Bayramı öncesi diş temizliği ile ilgili uyarılarda bulunarak, "Günlük normal hijyenlerimize ilaveten daha ehemmiyet göstermeliyiz." dedi....
Bayramda diş temizliğine dikkat
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, Ramazan Bayramı öncesi diş temizliği ile ilgili uyarılarda bulunarak, "Günlük normal hijyenlerimize ilaveten daha ehemmiyet göstermeliyiz." dedi.

Prof. Dr. İsmet Duran, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara diş temizliği noktasında tavsiyelerde bulundu. Tatlı ve hamur tüketiminin arttığını belirten Duran, "Tatlı ve hamurlu gıdaların en önemli dezavantajı bizim için özellikle ağızda çürük yapıcı mikroorganizmaların beslenmeleri için uygun bir alan oluşturması ve diş et hastalığı için uygun alanlar oluşturmasıdır." diye ifade etti.

Bayram'ın zehir olmaması için beslenme ve diş temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Duran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yasaklanan çok ciddi yiyecekler yoktur ağız sağlığı anlamında ancak özellikle akşam günün ilerleyen saatlerinde çok aşırı tatlı tüketiminden sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamamız lazım ki bu fırçalamayı günün içerisinde yaymak lazım. Bu nedi? Ramazan Bayramı boyunca en az üç defa diş fırçalamamız lazım. Hatta bayram boyunca ekstra yiyeceklerimiz çok olacağı için bunu dört defaya çıkmak lazım; sabah, öğleyin, akşam ve gece yatarken. Özellikle tatlı gıdalar ve hamurlu gıdalarla beslendiğimiz için bunların dişler arası boşluklarda birikme ihtimali çok daha kuvvetlidir. Dolayısıyla diş fırçası tek başına yetmeyecektir, ilaveten mutlaka diş ipi kullanmamız gerekecektir. Bazen dişler arasında boşluklar vardır, bu boşluklarda diş ipi bile yeterli olmaz, arayüz fırçaları etkili olması lazım. Dolayısıyla Ramazan Bayramı boyunca günlük normal hijyenlerimize ilaveten daha ehemmiyet göstermeliyiz ki Ramazan sonrası ve Ramazan bize zehir olmasın, bayram bize zehir olmasın. Günde en az 3 veya 4 defa en az beşer dakikadan 15 veya 20 dakika diş fırçalamasına ayırmamız lazım ve mutlaka günde bir defa diş ipi kullanmamız lazım ki şekerli gıdaların dişler arasında birikmesine engel olalım. Çünkü bu gıdaların içerisinde belki direk mikroorganizmalar yoktur ama o bölgede var olan mikroorganizmaların sayısının artmasına ve üremesine aracılık ederler. Dolayısıyla bu aradaki eklentileri mutlak suretle temizlememiz lazım. Hijyen için bunlar şart."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası