Ege Postası
Geri

Baz istasyonu uzmanı İlhan: İstasyonlar sağlığa zararlı değil endişe etmeyin

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sağlığa olumsuz etki yaptığına ilişkin bilimsel kanıt bulunmayan elektromanyetik dalgalardan endişenin yersiz olduğunu söyledi.         Mobil...
Baz istasyonu uzmanı İlhan: İstasyonlar sağlığa zararlı değil endişe etmeyin
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sağlığa olumsuz etki yaptığına ilişkin bilimsel kanıt bulunmayan elektromanyetik dalgalardan endişenin yersiz olduğunu söyledi.

        Mobil iletişimin en önemli araçlarından biri olan cep telefonları ve bunların çalışabilmesi için gerekli olan baz istasyonlarının insan sağlığına etkileri hem ulusal hem de uluslararası alanda pek çok bilim adamı tarafından araştırılıyor. Yaklaşık 20 yıldır yürütülen bu çalışmaların sonucunda ise cep telefonu ve baz istasyonu kaynaklı elektromanyetik dalgaların insan sağlığını olumsuz etkilediği yönünde kanıt olmadığı belirtiliyor.

        Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Necmi İlhan, elektromanyetik dalgalar ve insan sağlığına etkisi konusunda bilgi verdi. Elazığ’da vatandaşlara yönelik baz istasyonları ve internetin güvenli kullanımına yönelik uzmanların katılacağı bir bilgilendirme toplantısının da yapılacağı belirtildi.

        Konuyla ilgili bilgi veren ve mobil iletişim sağlamak için baz istasyonlarının gerekli ve şart olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sadece cep telefonları ya da baz istasyonları değil, ev aletleri ve endüstriyel üretimde de maruziyet olduğunu ifade etti. Doç. Dr. İlhan, "Sağlıklı gönüllülerde yapılan deneylerde ev ortamında maruziyet zararlı bir etkiye neden olmamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü de bugüne kadarki bilimsel kanıtların elektromanyetik alana maruz kalma ve belirtiler arasındaki bağlantıyı desteklemediğini belirtmektedir. Mevcut bilgilerimize göre elektromanyetik alanların en çok tartışılan olası sağlık etkileri olan gebelik dönemindeki etkiler ve olası kanser etkilerinde epidemiyolojik olarak anlamlı bir artış bulunmamaktadır.” diye konuştu.

        "BTK DUYARLI HAREKET EDİYOR"

        Elektromanyetik dalgalarda insan vücudundaki sıcaklığı 1 derece artıran değerin 2000 volt/metre olduğunu belirten Doç. Dr. İlhan, baz istasyonlarından yayılan değerin Dünya Sağlık Örgütü tarafından 41 volt/metre olarak belirlendiğini, ancak Türkiye’de bu değerin BTK tarafından 10 volt/metre olarak uygulandığını kaydetti. BTK’nın korumacı davrandığını belirten İlhan, "BTK, Dünya Sağlık Örgütü'nün de kabul ettiği ve Uluslararası İyonize Olmayan Işımadan Korunma Komisyonu'nun baz istasyonları için tavsiye ettiği 41 volt/metrenin yerine Türkiye’de, 4 kat daha düşük değer olan 10 volt/metre değerini uygulayarak halk sağlığına duyarlı hareket ediyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası