Ege Postası
Geri

Bebek dostu derneğe ödül

Ulusal Down Sendromu Derneği, anne sütünü savunması, anne sütüyle beslenmeyi teşvik etmesi nedeniyle, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden "Bebek Dostu Kurum" unvanını aldı. Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya, ilk kez bir sivli toplum kuruluşuna bu unvanı verdiklerini belirterek, bunun örnek olmasını istedi.
Bebek dostu derneğe ödül
Haberler / Genel
20 Ocak 2016 Çarşamba 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anne sütü ile beslenmenin yaygınlaşması, emzirmenin korunması, desteklenmesi amacıyla 1991 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde uygulanan "Bebek Dostu Kurum" projesi kapsamında bebeklerin annelerinin sütünden mahrum kalmaması için çaba gösteren, emzirmeyi özendiren, anne sütü savunuculuğunu yapan kurumlara uluslararası unvan veriliyor. Ulusal Down Sendromu Derneği de İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Bebek Dostu Kurum" unvanını verilen ilk sivil toplum kuruluşu oldu. Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya, anne sütü ile beslenmenin bir bebeğin sağlığına yapılacak en güzel destek olduğunu belirterek, "Bebeklerimizin anne sütü ile beslenmeleri, emzirmenin desteklenmesi tüm kurum, kuruluş ve kişilerin ortak sorumluluğu ve görevi olmalı" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası