Ege Postası
Geri

Beko'dan zam çıkışı: Saraya para var, emekliye yok

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, açıklanan memur ve işçi zamları ile emeklilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Beko, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "elektriğe yüzde 15, çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, Erdoğan'a yüzde 26, Bülent Arınç'ın da içinde olduğu Yüksek İstişare Kuruluna yüzde 40 zam yapılırken, BAĞ-KUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu emeklisine yüzde 5, memur ve emeklisine yüzde 6 zam yapılmıştır. Saraya para var, memura, emekliye yok." dedi.
Beko'dan zam çıkışı: Saraya para var, emekliye yok
Haberler / Politika
4 Temmuz 2019 Perşembe 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, açıklanan memur ve işçi zamları ile emeklilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Beko, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Emekliler Haftası'nı kutladığımız bugünlerde ne yazık ki 12 milyon emeklinin 8 milyonu açlık sınırının altında ücret almaktadır, geri kalan ise yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır, 5 milyon emekli ikinci iş aramaktadır. Elektriğe yüzde 15, çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, Erdoğan'a yüzde 26, Bülent Arınç'ın da içinde olduğu Yüksek İstişare Kuruluna yüzde 40 zam yapılırken, BAĞ-KUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu emeklisine yüzde 5, memur ve emeklisine yüzde 6 zam yapılmıştır. Saraya para var, memura, emekliye yok. Bu durum kabul edilebilir değildir, çalışanlara ve emeklilere gerçek enflasyon oranından zam yapılmalıdır. Ayrıca ekonomik krizden ve enflasyondan etkilenen emeklilere Avrupa ülkelerinin bazılarında uygulanan eşel mobil sistemi ve artı olarak zam uygulanmalıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası