Ege Postası
Geri

Belediye damacanayla su satacak

​Kent genelinde yaşayan vatandaşların bütçesini rahatlatmak amacı ile çeşitli çalışmaların altına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kent Ekmek” adı altında faaliyet gösteren bayilerin ardından, Bornova Homeros Vadisi’nden gelen suyun uygun fiyatla satışını gerçekleştirmek amacı ile kuracağı su fabrikası için çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Önümüzdeki aylarda yapım ihalesine çıkılacak tesisin tamamlanması ile birlikte belediye, 8 ayrı noktada faaliyet gösteren dolum istasyonlarında musluktan su satışını durduracak ve yerine 19 litrelik damacana su satmaya başlayacak.
Belediye damacanayla su satacak
Haberler / İzmir
25 Nisan 2014 Cuma 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda musluktan su satışı döneminin kapanacak olması ile birlikte, İZBETON tarafından işletilen 8 ayrı noktada faaliyetlerini durduracak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ucuz, temiz ve kaliteli su ulaştırmak için su fabrikası kuracak. Mevcut istasyonlarda su dolumu faaliyetlerini de durduracak olan belediye, bunun yerine yine uygun fiyatla damacana su satacak.
 
VATANDAŞA UCUZ SU SATIŞI DEVAM EDECEK
Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndan  gelen kaynak sularını İZBETON tarafından işletilen 8 ayrı dolum tesisinde uygun fiyatla vatandaşlara sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, açıkta kaynak suyu satışının yerine 19 litrelik polikarbon damacana ile su satışı yapacak. Bornova Homeros Vadisi’nde “Kaynak Suyu Dolum Tesisi” kurmak için çalışmalarına hız katan Büyükşehir Belediyesi, Çamiçi Köyü’nün kaynak sularını vatandaşlara ulaştırmak amacı ile şişeleme tesisi kuracak. Hijyen koşullarında el değmeden otomatik şişelenecek kaynak suları, mevcut su dolum istasyonlarında uygun fiyatla satılacak.
 
İZSU YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK
Gerekli izin sürecini de tamamlayan belediye yönetimi, önümüzdeki aylar içerisinde yeniden ihaleye çıkarak tesisin yapım çalışmalarına resmen başlayacak. Tesisin yapımı için 6 Kasım 2013 tarihinde ihaleye çıkan İZSU Genel Müdürlüğü, gelen yüksek teklifler nedeniyle iptal edilen ihaleyi önümüzdeki aylar içerisinde yenileyecek. 10 ay içerisinde tamamlanması planlanan tesis için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, modern cihazlarla donatılacak tesis sayesinde üretim kapasitesini de arttıracak. Belediyeye bağlı İZBETON A.Ş. tarafından işletilen 8 ayrı tesiste uygun fiyatla su satan belediye, ucuz su satışına dolum yerine damacana su ile devam edecek. 1700 metrekarelik alanda kurulacak tesisin hizmete girmesiyle birlikte, saatte 1500 damacana kapasitesiyle üretime başlayacak ve mevcut istasyon sayısı da arttırılacak.
 
KOCAOĞLU “DEVAM EDECEK” DEMİŞTİ
Geçmiş dönemde proje hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, belediyenin uygun fiyatla su satmaya devem edeceğini vurgulayarak, “Tesisin kurulacağı yeri bulduk. Sağlık Bakanlığı, İZBETON'un çalıştırdığı su satış noktalarını, musluktan satışın sakıncalı olduğunu belirterek kapatmak istiyor. Su şişeleme tesisi devreye sokulduğunda buraları kapatmayacağız. Sadece musluktan su satışı olmayacak. Damacana ile satış yapılacak İzmir'deki su piyasasını dağıtmak için fazla kapasiteye gerek yok. Piyasayı dengelemek için optimum rakamı belediyenin üretmesi esastır. Herkesin işine saygılıyız” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası