Ege Postası
Geri

Benzinde indirim! Motorinde tabela değişti: İşte 6 Eylül fiyatları

Araç sahiplerine gece yarısı gelen haber şaşırttı. Benzinde litre başına 1.84 TL’lik düşüş pompaya yansıdı. Güncel fiyatlar ve detaylar için gözler fiyat tablosunda!
Benzinde indirim! Motorinde tabela değişti: İşte 6 Eylül fiyatları
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, döviz kurları ve Brent petrol fiyatlarındaki değişimlere paralel olarak sürekli güncelleniyor. Peki, motorin ve LPG fiyatlarında durum ne?

AKARYAKITTA BEKLENEN İNDİRİM

Akaryakıt fiyatları uzun süredir döviz kurları ve Brent petrol fiyatlarıyla paralel bir seyir izliyor. Ancak 6 Eylül’de araç sahiplerine müjdeli haber geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 1.84 TL’lik indirim uygulandı. Bu indirim, özellikle yaz aylarında yükselen akaryakıt fiyatlarından şikayet eden sürücüleri sevindirdi.

MOTORİN VE LPG'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Benzin fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanırken, motorin ve LPG’de herhangi bir değişiklik yapılmadı. Motorin fiyatları İstanbul’da 41.23 TL, oto gaz ise 25.13 TL seviyesinde kaldı. İlerleyen günlerde bu ürünlerde de fiyat güncellemesi beklenip beklenmeyeceği merak konusu.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Yeni indirimin ardından büyükşehirlerde benzinin litre fiyatları şöyle:

- İstanbul (Avrupa): 41.38 TL
- İstanbul (Anadolu): 43.11 TL
- Ankara: 43.53 TL
- İzmir: 44.03 TL

FİYATLAR NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük ürün fiyatları ve dolar kuru dikkate alınarak hesaplanıyor. Bu verilerden gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Daha sonra üzerine ÖTV, EPDK payı ve KDV eklenerek nihai pompa fiyatı oluşuyor.

Araç sahipleri için bu indirim, yaz aylarında artan maliyetlerin ardından bir nefes alma fırsatı sundu. İndirimler her ne kadar benzinle sınırlı kalsa da, ilerleyen günlerde döviz ve petrol fiyatlarına bağlı olarak motorin ve LPG fiyatlarında da hareketlilik bekleniyor.(HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası