Ege Postası
Geri

Berdimuhamedov: Hazar'ın doğal zenginliğini koruyacağız

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Hazar bölgesinin Avrasya'nın en önemli jeopolitik, ekonomik, ulaşım ve iletişim merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Türkmenistan’da son bir hafta içerisinde yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği...
Berdimuhamedov: Hazar'ın doğal zenginliğini koruyacağız
Haberler / Dünya
22 Nisan 2013 Pazartesi 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Hazar bölgesinin Avrasya'nın en önemli jeopolitik, ekonomik, ulaşım ve iletişim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Türkmenistan’da son bir hafta içerisinde yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Berdimuhamedov, Hazar’a kıyısı olan bütün ülkelerin çıkarları doğrultusunda bölgede yapıcı işbirliğin kurulması için katkıda bulunmaya hazır olduklarını kaydetti. Türkmen lider, Hazar’ın zengin doğal kaynaklarının verimli kullanılması, biyoçeşitliliğin korunması için çaba göstereceklerini belirtti.
Aşkabat’ta son bir hafta içerisinde Hazar’a kıyısı olan ülke temsilcilerinin iki toplantısı yapıldı. Hazar Denizi'nin biyolojik kaynaklarının korunması ve acil durumların önlenmesine dair anlaşma taslakları değerlendirildi.
Sözkonusu anlaşma taslakları, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından Kasım 2010 tarihinde Bakü’de yapılan Hazar Denizi Ülkeleri Devlet Başkanları Zirvesi’nde ileri sürdüğü teklifi üzerine hazırlandı. Anlaşma taslakları, Türkmenistan tarafından hazırlandı ve diğer ülkelere gönderildi.
Uluslararası uzmanların tahminlerine göre, Hazar Denizi’nin Türkmenistan kıyısında 12.1 milyar ton petrol ve 6.1 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası