Ege Postası
Geri

“Bergama Seni Çağırıyor” projesine yoğun ilgi

Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası’nın iki yıldır ortaklaşa düzenlediği “Bergama Seni Çağırıyor” projesine ilgi her geçen gün daha da artıyor.
“Bergama Seni Çağırıyor” projesine yoğun ilgi
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in tarihe açılan kapısı olan UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı, ilk seferin yapıldığı 17 Nisan tarihinden bu yana 850 kişi ziyaret etti.

“Bergama Seni Çağırıyor” projesi kapsamında Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün İzmir’den Bergama’ya ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. Konak ve Karşıyaka’dan kalkan ve 2 olan otobüs sayısı talebin yoğunluğuna göre 3’e çıkarılıyor.

Proje 13 Haziran’da sona eriyor. Proje sona ermeden Bergama’ya gelmek için daha şimdiden 1100 kişi 30 Mayıs – 13 Haziran tarihleri arasında rezervasyon yaptırdı.

“Bergama Seni Çağırıyor”dan yararlanarak kente gelen ziyaretçiler, rehberler eşliğinde panoramik Bergama turu yaptıktan sonra Bergama sokaklarında serbest zaman geçirebiliyor.

Arasta girişinde Bergama Belediyesi Sokak Orkestrası’nın konseri ile karşılanan ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri de Cuma Pazarı. İzmirliler, organik ürünlerin satıldığı Köylü Üretici Pazarı’nda Bergama’ya ait yöresel lezzetleri tatma ve alma imkanı bulabiliyor.

“Bergama Seni Çağırıyor” projesi bu yıl hizmette kaliteyi arttırma amacıyla “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” projesi ile desteklenmişti. 

Projeye yönelik yoğun ilginin beklenenin üstünde olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu yıl ‘Bergama Seni Çağırıyor’un ikinci yılı. Biz Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası olarak ikinci döneme daha hazırlıklı başladık. Şimdi de bunun olumlu geri dönüşlerini alıyoruz. Projemize gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. 13 Haziran’a kadar ilçemizi yaklaşık 2 bin İzmirli ziyaret etmiş olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası