Ege Postası
Geri

Bergama Tepeköy'e kültür merkezi

2002 Yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde ve beldelerinde 39 kütüphane açan Rasime - Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri, Bergama Belediyesi’nin işbirliğiyle Bergama’yı yeni bir kültür merkezine kavuşturacak.
Bergama Tepeköy'e kültür merkezi
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Aralık 2015 Çarşamba 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlçenin en büyük mahallesi olan Tepeköy'de kurulacak kültür merkezinde 1000 kitaplı Aziz Nesin Çocuk Kütüphanesi ile araştırmacılar / üniversite öğrencileri için de 1000 kitaplı Öner Yağcı Edebiyat Tarihi Kütüphanesi yer alacak.
 
Ayrıca , 'Türkçenin Kraliçesi' olarak isim yapmış Türkolog- Yazar Feyza Hepçilingirler ile 'Kütüphaneciler İmparatoriçesi' olarak belleklere kazınmış Rasime Şeyhoğlu adına da  “Feyza Hepçilingirler - Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi”  ile “Tepeköy , Etnoğrafya Müzesi” benzeri bir  kültür mekanına kavuşacak.
 
Aydınlanma Evi’nde; her iki aydınlanmacı kadına ait  özel eşyaların yanı sıra aydınlatıcı-uyandırıcı objeler yer alacak. Gaz lambası, el feneri, lüks, fener, muhtar çakmağı, ışıldak, duvar saati, masa saatleri, kol saatleri, düdük, dolmakalem, daktilo, radyo, mızıka gibi... Yanı sıra Feyza Hepçilingirler'in  kitapları  da  bulunacak.
 
Kütüphaneler ile aydınlanmayı, aydınlanma evi ile de  önceki kuşaklarla gelecek kuşaklar arasında bir kültür köprüsü  oluşturmayı / değerbilirlik duygusunu geliştirmeyi  amaçladıklarını belirten  Başkan Mehmet Gönenç, ''Böylesi bir kültür projesini  hayata geçireceğimiz için mutluyuz'' dedi.
 
Kültür Merkezi en geç 1 ay içinde  hizmete açılacak.
Recai Şeyhoğlu  ''Bergama Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğimiz Tepeköy Kültür Merkezi  eğitim ve kültür tarihimizde bir ilk olarak  yer alacak'' derken,
Muhtar Efgan Aktaş ise , ''Açılacak olan kültür merkezi ile gerek çocuklarımız gerekse de  gençlerimiz  bilgiyle donanacak. Bu da bizleri çok mutlu edecek'' dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası