Ege Postası
Geri

Bergama'da atık depolama tesisi tartışması

İzmir'in Bergama İlçesi Ovacık Mahallesi'ndeki altın madenine 4'üncü atık depolama tesisi yapılmak istenmesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı maden çalışanları ile çevrecilerin tartışmaları arasında yapıldı.
Bergama'da atık depolama tesisi tartışması
Haberler / İzmir
25 Mart 2016 Cuma 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ovacık Muhtarlığı yanında bulunan kahvehanede yapılan ÇED toplantısına, Ovacık Altın Madeni yetkililerinin yanı sıra İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, altın madeni çalışanları ile EGEÇEP üyeleri katıldı. Çevre Mühendisi Yusuf Topçu'nun sinevizyon eşliğinde depolama tesisi hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıda maden çalışanları ile çevrecilere sırayla söz verildi. 

Ovacık Mahallesi sakinlerinin referandum yapılmasını önermesi üzerine kısa süreli gerginlik ve tartışmalar yaşandı. Toplantıda söz alan EGEÇEP üyelerinden Turgut İnel ise alanın birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti. Firma yetkililerinin atık depolama tesisi konusunda eksik bilgilendirme yaptığını belirten İnel; "Atıklar tanımlanırken zehirli atık ifadesini kullanmıyorsunuz. Madem ki bu depolama tesisinin çevreye hiçbir zararı yok, o zaman neden ÇED başvurusu ve bilgilendirmesi yapıyorsunuz'" diye konuştu. 

"3'ÜNCÜYE İZİN ÇIKMADAN 4'ÜNCÜ İÇİN BAŞVURU YAPILDI"
Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel yaptığı açıklamada; sağlık taraması yapılması gerektiğine dikkat çekerek "2014 yılında İzmir Çevre İl Müdürlüğü'ne, Ovacık Altın Madenine atık taşıyan borularda sızıntı olduğu gerekçesiyle idari para cezası uygulamıştır. İki atık barajından sonra üçüncü hele hele dördüncü atık depolama tesisini açmak istemesi bölge açısından çok tehlikelidir. Yörede acilen yapılması gereken şey sağlık taramasıdır. Köylerde kanser vakaları ciddi ölçüde arttı. Daha mevcut iki adet atık su barajının kontrolünü ve güvenliğini sağlayamayan firma bugün 4'üncü atık depolama tesisi için izin istiyor. Çünkü maden şirketinin 3'üncü atık depolama tesisi için DSİ'den onay çıkmamıştır. Sebebi de deniz seviyesinin 150 metre altına inmesi ve su kaynaklarını tehdit etmesidir" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası