Ege Postası
Geri

Bergama’da tarihin bir parçası daha gün yüzüne çıktı

İzmir’in ve dünyanın en zengin tarih mirasına sahip lokasyonlarından olan Bergama’da antik dönem ait kalıntılar tespit edildi. İlçe sınırları içerisinde yer alan Yerlitahtacı Mahallesi'nde antik yol kalıntılarının tespit edilmesi sonrası bölge, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil etme kararı aldı
Bergama’da tarihin bir parçası daha gün yüzüne çıktı
Haberler / İzmir
14 Haziran 2021 Pazartesi 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in ve dünyanın en önemli tarih lokasyonlarından olan ve tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bergama’da antik dönem kalıntılarına rastlandı. İlçenin Yerlitahtacı Mahallesi'nde antik dönemden kalma yol kalıntılarını tespit edildi.

İzmir Bergama Müze Müdürlüğü’nün başvurusu ve konuyla ilgil araştırmaları yapan İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun oluruyla bölge,  1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. 

Karar doğrultusunda; alanda bilimsel çalışmalar dışında herhangi bir faaliyet yürütülmesinin önü kesildi. 

Karar ile birlikte, bölge, imara kapatılırken imar planlarında ise aynen korunacak sit alanı olarak belirlenecek. Ancak, resmi ve özel kuruluşlarca zorunlu durumlarda yapılacak alt yapı uygulamaları için müze müdürlüğünün ve varsa kazı başkanının görüşüyle konunun koruma kurulunda değerlendirilmesine,b) Yeni tarımsal alanların açılmamasına, yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebileceğine, koruma kurullarınca uygun görülmesi halinde seracılığa devam edilebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası