Ege Postası
Geri

Bergamalı çocuklar kendi masallarını yazacak

Bergama Belediyesi, Bergamalı çocukların yaz tatilini eğlenceli ve kaliteli geçirebilmeleri amacıyla sürdürdüğü etkinliklere bir yenisini ekledi. Buna göre yazar Pınar Merterkek’in “Kendi masalını kendin yaz, kendin anlat” projesi ile Bergamalı çocuklar kendi masallarının kahramanı olacak.
Bergamalı çocuklar kendi masallarını yazacak
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2017 Çarşamba 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde dramaturg olan yazar Pınar Merterkek, kendisine ait olan projesini, Bergama Belediyesi’nin desteği ile Bergama Tepeköy Mahallesi’nde yaşama geçirdi. Projeyle çocuklar, bilimin ışığında kendi masallarını yazıp yaratıcı drama tekniğinden de yararlanarak kendi masallarını anlatıyor ve canlandırıyor. Canlandırırken ise her çocuk kendi masalının kahramanı oluyor.

Bergama Tepeköy Kültür Merkezi kütüphanesinde başlayan “Kendi masalını kendin yaz, kendin anlat” projesine 60 çocuk katıldığını belirten yazar Pınar Merterkek; “Projemize katılan çocuklarımız öncelikle nasıl bir masal düşlediğini anlatıyor. Daha sonra birlikte masal ile ilgili kurgusu yapılıyor. Ardından bu masalda ne anlatılmak istendiğini buluyoruz. Böylece herkes kendi masalını yazıp, anlatmış oluyor” dedi. Merterkek; “Öncelikle masalın çocuk gelişimine büyük katkısı var. Bu projeyi iki modül olarak uyguluyorum. İlk modülde rol model olarak kendi kitaplarımdan bir masalı katılımcılara canlandırarak anlatıyorum. Ardından masal yazmanın tekniğini eğlenceli ve uygulamalı biçimde farkına varmalarını sağlıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası