Ege Postası
Geri

Beş Berlinliden biri mültecilerden rahatsız

Almanya'nın başkenti Berlin'de her 5 kişiden birinin mültecilerle aynı bölgede yaşamak istemediği ortaya çıktı.Berliner Zeitung’un Forsa kamuoyu araştırma kurumuna yaptırdığı ankette Berlinlilerin yüzde 21’i mahallelerinde mülteci...
Beş Berlinliden biri mültecilerden rahatsız
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın başkenti Berlin'de her 5 kişiden birinin mültecilerle aynı bölgede yaşamak istemediği ortaya çıktı.

Berliner Zeitung’un Forsa kamuoyu araştırma kurumuna yaptırdığı ankette Berlinlilerin yüzde 21’i mahallelerinde mülteci sığınma yurtları olması durumunda kendilerini rahatsız hissedebileceklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Hellersdorf semtinde eski bir okulun mülteci yurduna dönüştürülmesine halk tepki göstermiş ve aşırı sağcı parti NPD ise bu tepkiyi seçim malzemesi olarak kullanmıştı. Ankete katılanların yüzde 65’i mültecilerin gettolaşmasına karşı olduklarını belirtti.

Almanya’nın doğusunda vatandaşların yüzde 23’ü böyle bir durumda kendilerini ‘aşırı derecede rahatsız’ hissedeceğini söylerken, batıda ise bu oran yüzde 19. Mültecilerden rahatsızlık duyanların çoğu 45 yaş üzeri insanlar ve çoğunluğu Hıristiyan Demokratlara oy veriyor.

Almanya'da kabul edilmiş mültecilerin çoğu Çeçenistan, Suriye ve Afganistan gibi savaş bölgelerinden geliyor. Bunların yarısı takip altında oldukları için koruma statüsüne alınıyor. Ankete katılanların yüzde 63’ü ise birçok mültecinin ekonomik ilgiden dolayı Almanya’ya geldiği görüşünde. Araştırma, bu görüşün özellikle Hıristiyan Demokratları destekleyenler arasında çok yaygın olduğunu da ortaya koydu.

Mültecilerin şehirlere olumlu veya olumsuz neleri beraberinde getireceği sorusuna ise ankete katılanların yüzde 29'u şiddet, yüzde 18’i toplumsal gerilim, yüzde 16’sı çöplük cevabını verdi. Ancak yüzde 9’u ise mülteciler sayesinde kültür değişimi yaşanacağını söyledi.

Bu arada Federal Göç ve Mülteciler Dairesi, iltica için başvuru sayılarının 2013’ün ilk döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 86,5 daha arttığını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası