Ege Postası
Geri

Beşinci kez aday adayı Şahin’den çarpıcı sözler: Aziz Bey...

CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Tahir Şahin, 5’inci kez aday aday olma gerekçelerini, görev sürelerini değerlendirdi. Beşinci kez aday adayı Şahin’den çarpıcı sözler
Beşinci kez aday adayı Şahin’den çarpıcı sözler: Aziz Bey...
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Aralık 2018 Cuma 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçime Doğru programında Pınar Ağırbaş’ın sorularını yanıtlayan beşinci kez aday adayı olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 19 yıllık görev süresinin ardından partili partisiz tüm seçmenlerin baskısıyla yeniden aday olma kararı verdiğini söyledi.

AZİZ BEY DOĞRU, DÜRÜST VE ÇALIŞKAN BİR ADAM

Aday olmayacağını açıkladığı halde son günlerde yeniden ağabey formülüyle büyükşehir adayı olması gerektiği konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na dön çağrısında bulunan Başkan Tahir Şahin, Başkan Kocaoğlu’nun dönmesinin daha iyi olacağını kaydetti.

DÖNSE BENCE İYİ OLUR

Başkan Şahin, “Aziz Kocaoğlu’nun dönemi büyük başarıyla geçti. Adam gibi adam. Doğru, dürüst ve çalışkan bir adam. Hem yaşça hem siyasi büyüğümüz. On köyü gezdi Aziz Bey. Her yerde ‘dön’ dedim kendisine. 24 Haziran’dan sonra kurultaydı, İnce’ydi şuydu buydu derken, İzmir’de bir sıkıntı olmaması için, son bir kez dönmesi talebimde samimiyim. Şu andaki pozisyonda döner mi dönmez mi bilmiyorum ama genel başkandan gel görüşelim derse, herkesin yumuşak tarafı vardır, bazen 99 gerçekleşmez de bir gerçekleşebilir. Dönse bence iyi olur” dedi.

İÇİMDE UHDE KALAN TEK ŞEY KENTSEL DÖNÜŞÜM

20 yıl içinde yaptıklarını anlatan Başkan Tahir Şahin, içinde kalan, yapamadığı tek şeyin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Dönüşüm çalışması başlatamamasının tek nedeninin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plan yapma yetkisini başvurularından 4,5 yıl sonra verdiğini belirten Başkan Şahin, yeni dönemde eski Menemen’i yenilemenin tek arzusu olduğunu deklere etti.

ESKİ MENEMEN’İ YENİLEYEBİLMEK EN BÜYÜK ARZUM

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuyla ilgili olarak, “Şimdi bu noktada kentsel dönüşüm yeni dönemde benim olmazsa olmazım olacak. Dördüncü dönemde de öyleydi. Ancak bazı yetkiler maalesef ilçe belediyesinden alındı. Biz eski Menemen’de çevre ve şehircilik bakanlığı, bu bölgeleri riskli alan etti. Riskli alan demek yepyeni bir plan yapacağım, yenileyeceğim demektir. Fakat biz, belediye işin içinde yapamazsınız, bu planları biz yapalım dedik. Tamam dediler. Tamam dedikten sonra bize 4,5 yıl sonra plan yapma yetkisi geldi. Yani 3 ay önce geldi.  Hem riskli alan ilan ediyorsunuz, hem plan yapmıyorsunuz hem de ilçe belediyesine plan yapma yetkisini 3 ay önceden veriyorsunuz. Bu benim içimde uhdedir. Eski Menemen’i planlayıp en azından bir bölümünü görseydim aday olmazdım. Bunu göremedim. Benden kaynaklı bir hata değil ama. Eski Menemen’i yenileyebilmek en büyük arzum” şeklinde değerlendirme yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

PARTİLİ PARTİSİZ HERKES İSTEDİĞİ İÇİN YENİDEN ADAY ADAYI OLDUM

Bu kararımızı ortaya koydum. Aynı ifadelerle, bizi bırakamazsın mecbursun dediler. Bu heyecanla verdiğimiz güzel bir karar. Ben aday değilim demiş olsaydım, CHP’nin seçim kaybetme olasılığı yüksek olsaydı, ben tekrar o sokaklarda yürüme hakkını kendimde görmezdim. Bugüne kadar bana AK Partili, MHP’li, HDP’li seçmenler de oy verdi. 1999’dan beri hep 12 puan fark var. Bizi destekleyen tüm partili ve partisiz arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim yönetimimizden mutlu olan AKP, MHP, HDP’liler de tepki gösterecekti. Biz risk alan bir anlayışla 20 yıldır burada kardeşçe, beraberce yönetiyoruz. O seçmen de mutsuz olacaktı, aday olmasaydık. Partililerim gibi onlar da sitem edecekti. Yalış yaptın başkan diyeceklerdi, ben o vebali almak istemedim. Beşinci döneme yelken açtık. Adaylığımız gelsin vites büyütürüz inşallah.

GELDİĞİMDE BİR TEMİZLİK ARACI VARDI, SULAR AKMIYORDU….

Görevi devraldığımızda bir tane temizlik aracı vardı. Temizlik aracını görünce hemen sağa kıvrılırdım, üstüme düşmesin diye. Bir kepçe kumu hiçbir inşaatçı vermiyordu. Ulaşım, su bitmiş. Su altı, dört saat akıyor. İnsanlar duşta sabunlu kalıyor. bugün bu sorunların olmadığı, Göl Park’ların, çağdaş yaşamın olduğu bir ilçe var. İki kültür merkezimiz var. Şehir Parkı’na girilemiyordu, şimdi şehir parkından çıkmıyor insanlar. Menemen artık Karşıyaka’dan, Narlıdere, Konak’tan farksız. Ne ararsanız ne buluyorsanız oralarda Menemen’de de var. Bowling salonumuz bile var. Bowling oynayan gençler Karşıyaka’ya gitmesin, o para burada kalsın istiyorum.

TAHİR ŞAHİN’DEN KAYBETME KORKUSU NEDENİYLE ÇEKİNİYORLAR

Karşı siyasi partiler Menemen’de belediye başkanından, Tahir Şahin’den kötü anlamda değil kaybetme korkusu anlamında çekiniyorlar. Bunu ben de biliyorum. Hatta bu sabah, karşı siyasi partinin aday adaylarından birinin kurduğu cümle aynen şu; Tahir Şahin aday olmazsa diğer aday adaylarının hepsi gelsin isterse… diye bir cümle kuruyor. Ne yapın edin yukarıdan engelleyin, aday yaptırmayın diyor. Aday adayı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aday olmayınca ben seni nasıl yendim deniyor.

AZİZ BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM, ONORE OLDUM

Aziz Beye teşekkür etmek lazım. Veda turlarında beni inanılmaz onore eden bir cümle kurdu. Yoktan Menemen’i var eden bir Tahir Şahin var. Hak ettiği bir başkanlığı istiyor. Şahin’i dört dönem desteklediniz, beşinci dönem de destekleyeceğinizi biliyorum, ben ona kefilim dedi.

HAK EDİLMEYEN PARAYI VERMEDİM DİYE KOLTUK HACZİ GÜNDEME GELDİ ANCAK..

AKP’lilerin kullanmadığını aday adayı arkadaşlar kullanıyor. Onların o kullandıklarını hırslarına vuruyorum. Bir insanın hak etmediği para olduğu zaman o parayı ben ödemiyorum. O dosya da yanlış bir dosyaydı. Uzun yıllar ödemedim. Ödemeyince faizleriyle büyüdü. Ben koltuğumu haczettiririm, dünyanın sonu değildir. Sayın vali de arayıp sordu. Hak edilmeyen bir para vardı dedim kendisine. Koltuğum hacz olunca karizmamın düştüğü algısı yaratılmaya çalışıldı. Başkan bir koltuğa bile sahip çıkamıyor algısını istediler. Ben bundan hiç korkmuyorum. Koltuğumuz haczettirdim ama en az 300 bin lira belediyeden para çıkmadı. Koltuk yıpranmadı, ben yıprandım. Milletin parasını 300 bin lira fazla para vermedim. Yıpranacaksam yıpranırım. Yarın aynı olayla karşılaşsak aynı Tahir Şahin işaretini gösteririm.

GÖL PARK MENEMEN’İ KENDİ KAYNAKLARIMIZLA 10 MİLYON LİRAYA BİTİRDİK

Gerçekleşen bütçemiz 120 milyon civarında. Gerçekleşene bakmak lazım. Tahmini bütçelere bakmamak lazım. Nasıl bir bütçe yapacağımızı, nasıl bir gelir ve giderimiz olacağını artık ezbere,tecrübeyle çok daha kolay yapabiliyoruz. Dört dönemde nasıl zor işlerle başa çıktıysak, yeni dönemde çok daha güzel projelerle yola çıkacağız. Az parayla çok iş yapmak önemli. Belediyenin 300 milyon bütçesi var, yüz milyon bütçeyle nasıl yapıyorsunuz diye soruyorsanız, tamamen bu parayı düzgün kullanmamdan kaynaklı. Risk alan bir anlayışım var. Göl Park Menemen’i 10 milyona bitirdim. İhale etseniz 40 milyon liradan aşağı olmaz. Biz risk alarak kendi ekipmanlarımız, vincimiz, kepçemiz, kendi emekçi kardeşlerimizle inşa ettik. 30 milyon lira belediyede kaldı. Onunla da başka işler yapabiliriz.

AZİZ KOCAOĞLU ADAM GİBİ ADAM, DOĞRU-DÜRÜST-ÇALIŞKAN

Aziz Kocaoğlu’nun dönemi büyük başarıyla geçti. Adam gibi adam. Doğru, dürüst ve çalışkan bir adam. Büyükşehir yasasını içimize sindiremiyoruz. Bütçemizi de yetkimizi de elimizden aldı. Başkanı sık sık eleştirmişimdir de. Herkes risk alsın istiyorum, kendim gibi istiyorum herkesi. Ama tabi yanlış yapıyorum. İşler çabuk yürümediği için Aziz Bey ile çok kavgam olmuştur. Şahsi bir sorunum yoktur onunla. Onunla sürekli hizmet anlamında karşı karşıya kalmışımdır. Ben dar canlıyım. Herkesi öyle sanıyorum. Neticede bunlar oluyor, çok doğal. Ama büyüğümüze hiç saygısızlık etmedik. Hem yaşça hem siyasi büyüğümüz. On köyü gezdi Aziz Bey. Her yerde ‘dön’ dedim kendisine. 24 Haziran’dan sonra kurultaydı, İnce’ydi şuydu buydu derken, İzmir’de bir sıkıntı olmaması için, son bir kez dönmesi talebimde samimiyim. Şu andaki pozisyonda döner mi dönmez mi bilmiyorum ama genel başkandan gel görüşelim derse, herkesin yumuşak tarafı vardır, bazen 99 gerçekleşmez de bir gerçekleşebilir. Dönse bence iyi olur. Ama diğer aday adayı arkadaşların da çalışmaları var. onlara haksızlık etmemek gerekir.

DÖNERSE, YİNE ‘ABİ RİSK AL, BORÇLAN’ DİYECEĞİM

150 katrilyonluk bütçeyi çok çok doğru kullanmıştır Aziz Bey. Aziz Bey param kadar anlayışıyla çalışmıştır. Ben borçlanmadan çekinmem. Dönerse de, ‘abi risk al, borçlan, kredibiliten yüksek’ diyeceğim. Kredi alıp, iki lira faiz ödersiniz ama on yıl sonra yapılacak bütçeyi on yıl önce yapabilirsiniz bana göre.

ZEYBEKÇİ’YE HAYIRLI OLSUN DİYORUM

Nihat Zeybekçi Denizli’de başkanlık, milletvekilliği, bakanlık yapmış değerli bir siyasetçi. Doğru bir siyasetçi. Onu bir kefeye koyma hakkım yok. hem yaş hem siyasi küçüklüğüm var. hayırlı olsun demek durumundayım ama İzmir’de CHP’nin adayı kazanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİMDE UHDE KALDI

Kentsel dönüşüm. Menemen 5.59 büyüyor. İnanılmaz bir büyüme var. ben bunu on yıl önce gördüm. Öyle büyüyecek ki, ben bile tutamayacağım diyenlerdenim. Şimdi bu noktada kentsel dönüşüm yeni dönemde benim olmazsa olmazım olacağım. Dördüncü dönemde de öyleydi. Ancak bazı yetkiler maalesef ilçe belediyesinden alındı. Biz eski Menemen’de çevre ve şehircilik bakanlığı, bu bölgeleri riskli alan etti. Riskli alan demek yepyeni bir plan yapacağım, yenileyeceğim demektir. Fakat biz, belediye işin içinde yapamazsınız, bu planları biz yapalım dedik. Tamam dediler. Tamam dedikten sonra bize 4,5 yıl sonra plan yapma yetkisi geldi. Yani 3 ay önce geldi.  

ESKİ MENEMEN’İ YENİLEYEBİLMEK EN BÜYÜK ARZUM

Hem riskli alan ilan ediyorsunuz, hem plan yapmıyorsunuz hem de ilçe belediyesine plan yapma yetkisini 3 ay önceden veriyorsunuz. Bu benim içimde uhdedir. Eski Menemen’i planlayıp en azından bir bölümünü görseydim aday olmazdım. Bunu göremedim. Benden kaynaklı bir hata değil ama. Eski Menemen’i yenileyebilmek en büyük arzum. Gelen müteahhit arkadaşlarımıza, her tarafta bir yılda çıkan proje ruhsatları, bizde en fazla 2 ayda çıkıyor. Benim kolaylık sağlayan bir bakış açım var. Kamu kuruluşları önce olmazı gösterir, imar ve fen işleri yetkilisi arkadaşlarım hep olur tarafını gösteriyor. Müteahhitler Menemen’e akmaya başladı. Hele hele otoyol projesi bittikten sonra Menemen daha da büyüyecek. On yıl sonra Menemen’in nüfusu 300 binden az olmayacak. Herkes, aday adayları, kaymakamlık, valilik, belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanı kendini buna göre hazırlamalı. Kuzey aksının büyüyecek en büyük ilçelerinden birisi olacak. Menemen parlayan yıldızdır.

MENEMEN AKSINA BİR ÜNİVERSİTE DAHA GELMELİ

Menemen arksına mutlaka bir üniversite daha gelmeli. Bakırçay Üniversitesi geldi ama bu yetmeyecek. Vakfımız var. üniversite, meslek yüksek okulu kurabiliriz. İnşallah önümüzdeki günlerde olmazsa olmazımız üniversiteye gidebilecek meslek yüksek okulu kurmak. Üniversite kurmak bugün için en az 200 milyon gerekiyor. Meslek yüksek okulu kurulabilir. Ardından üniversite nasıl kurulur diye ona çalışacağız. Tamamen bütçeyle alakalı bir şey.

İTTİFAKI DOĞRU BULUYORUM, O İLÇELER AK PARTİ’DEN ALINABİLECEKSE…

İttifaka sıcak bakmıyorum ama büyük pencereden bakmak gerekiyor. İttifakta birkaç ilçenin İYİ Parti tarafından istendiğini biliyorum. AK Parti’den ilçeler alınabilecekse İzmir’de de buna engel olunmamalı. Büyük pencereden baktığım için, söylüyorum. İttifakı doğru buluyorum. Karşımızda Cumhur ittifakı var. E şimdi, biz ittifak yapmayalım, doğru bulmayalım, neymiş ittifak düşüncesine girerseniz peşinen İstanbul, Ankara, Denizli’yi AK Parti’ye verirsiniz.

MENEMENSPOR İNŞALLAH BU YIL ŞAMPİYON OLUR VE PTT LİG’E ÇIKAR…

Menemenspor 5 yıldır ikinci ligde. İnşallah bu yıl şampiyon olur ve PTT Lig’e çıkarız. Buradan daha fazla bütçesi var PTT ligin. Bütün bunları niye istiyoru? Niye istiyoruz şampiyonluğ? Göreve geldiğimizde sadece 60 öğrenci vardı, bugün ise sporun tüm branşlarında 3 bine yakın ailemizin çocuğu var altyapılarımızda. Hele son zamanlarda beş tane doğal çim sahamız var.

SPOR TESİSLERİ YAPTIK, MENEMENSPOR’U ŞİRKETLEŞTİRDİK ÇÜNKÜ

Alt yapı spor tesisleri yaptık Kesikköy’de. 20 köye beş tane halı saha yaptık. Haftanın iki günü, eğitmenler gözetiminde köylü çocuklar gelip oradaki halı sahada, hem futbol oynuyor hem eğitimini alıyor. Yani futbol her geçen gün büyümeye başladı. Menemenspor Belediye Kulübü’nün futbol bölümünü şirketleştirdik. İnanıyorum ki izlediğimiz çizgi doğru bir çizgi. Şirketleşmek zorundasınız. Menemenspor Sportif A.Ş oldu şirketimizin adı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası