Ege Postası
Geri

Beyazperde patates çiftçisinin sesine kulak verdi

KUBİLAY filminin yönetmeni Ahmet Faik Akıncı, kadına şiddetin irdelendiği '3 Kadın 3 Kader' adlı yeni filminin İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki çekimlerini sürdürürken, patates üreticilerinin sorunlarına da duyarsız kalamadı. Yönetmen Akıncı ve kadın oyuncular, sorunları film karelerine yansıyacak tarım işçisi kadınlarla birlikte tarlada patates topladı.
Beyazperde patates çiftçisinin sesine kulak verdi
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Ahmet Faik Akıncı, yeni filmi ile ilgili olarak DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Kadına şiddet ve çocuk anneleri konu alan filmin İstanbul’daki çekimlerini tamamladıklarını, şimdi Ödemiş’teki sahnelerin çekildiğini anlatan Akıncı, "3 kadın 3 kader adlı filmimin çekimlerine başladım, ancak ekonomik şartlardan dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Beşte birini İstanbul’da çektik. Kalan bölümleri de Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hikmet Güriş ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, konaklama ve yiyecek desteği verince burada çekiyoruz" dedi.

Ödemiş’e geldiğinde patates tarlalarını ve nasıl toplandığını gördüğünü kaydeden Akıncı, "Sıkıntılarını da dinleyince duyarsız kalamadım. Burada 10 kuruş etmeyen patatesi biz İstanbul’da 1.5 liradan tüketiyoruz. Bu nedenle filmin bir bölümünde bu sıkıntıyı yansıtmaya karar verdik" dedi. Akıncı ayrıca Ödemiş’in tanıtımına da katkı yapmak istediğini belirterek, "Böyle doğal bir platonun her yerde görülmesini istedim" diye konuştu.

Filmin finalini ise İzmir’de yapacağını anlatan Akıncı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının 5 Temmuz’da duruşması var. Ben de o davada tutuksuz yargılanıyorum. Duruşmaya katıldığım gün filmin finalini orada çekeceğim. İzmir Belediyesi’nin haksızlığa uğradığına inanan insanların olacağı bu sahneleri final yapacağım" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası