Ege Postası
Geri

Beyin pili birçok derde deva oluyor (Özel)

Hastalara hareket imkanı sağlayan beyin pili, birçok derde deva oluyor. Giyinmek, yemek yemek gibi basit hareketleri yapamama sorunu yaşayan hastalar, çareyi beyin pili ameliyatında buluyor. İsmet Yürekli isimli hasta da Medical Park Göztepe Hastanesi’nde...
Beyin pili birçok derde deva oluyor (Özel)
Haberler / Güncel
22 Haziran 2013 Cumartesi 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hastalara hareket imkanı sağlayan beyin pili, birçok derde deva oluyor. Giyinmek, yemek yemek gibi basit hareketleri yapamama sorunu yaşayan hastalar, çareyi beyin pili ameliyatında buluyor.

İsmet Yürekli isimli hasta da Medical Park Göztepe Hastanesi’nde ameliyat olarak beynine pil takıldı. Ameliyatın büyük bir bölümü, hasta bayıltılmadan yapıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın, “Hastamız bir Parkinson hastası. Hastamızı uyanık olarak ameliyata alıyoruz. Ameliyatta kullandığımız bazı elektronik aletler de var. Bilgisayar sistemiyle beyin dalgalarını takip ediyoruz. Ameliyat yaklaşık 4 saat sürüyor. Bu sürede hastayı sürekli olarak muayene ediyoruz.” dedi.

Ameliyattan hiçbir ücret alınmadığını belirten Akakın, “Ameliyatta kullandığımız pilin fiyatı oldukça pahalı. Sosyal Güvenlik Kurumu bunun ücretini tamamen karşılamakta. Bu pilin ve yapılan işlemin hepsi sosyal güvenlik kapsamı altında güvence altındadır. Hastamıza herhangi ekstra bir masraf çıkmamaktadır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası