Ege Postası
Geri

Bezircilioğlu’ndan yerel seçim açıklaması: Hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin

Partisinin Bayramlaşma programında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, yerel seçimlere yönelik “İlk aday olduğumda Büyükşehir ve en az 20 ilçeye talip olacağımızı söylemiştim. Ben ağzımdan çıkan sözden geri adım atacak yapıda biri değilim. İddiamız devam ediyor ama önümüzdeki süreci iyi analiz etmek gerekiyor. Nazar boncuğumuzun yanına yeni ilçeleri koymak bir siyasi partinin en doğal hedefidir. Bizim bir hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin, biz bağımsız bir siyasi partiyiz” diye konuştu.
Bezircilioğlu’ndan yerel seçim açıklaması: Hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin
Haberler / Yerel Politika
26 Haziran 2023 Pazartesi 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler bayramlaşmaya başladı. İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında bayramlaştı.

Bayramlaşma programına Tire Belediye Başkanı Salih Atakan, parti yönetimi, parti üyeleri katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu yerel seçimler ve Meral Akşener’in kurultay konuşmasına dair da açıklamalarda bulundu. Bezircilioğlu, “İzmir’de öncelikle ittifak ile kazanılmış ilçeler için teşekkür beklerdik. 4 buçuk yıl oldu, biz bu konuda bir teşekkür duyduk. Kimse kimseye bir şey vermiyor. Bu ittifak olmasaydı belki belli ilçeler kazanılamazdı. Herkes olaya kendi bakış açısından bakıyor. Birazcık siyaseten daha geniş bakış açısı ile empati yaparak makul bir şekilde bakmak gerekiyor. Artık önümüze bakacağız” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLARA BU ÜLKENİN İNSANLARI HAK ETTİĞİ GİBİ GİRSİN”

Bayramlaşma töreninde konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Bayramlar birliğin beraberliğin dargınlıkların sonra erdiği geleceğe umutla baktığımız geleceğe dair güzel hayaller kurduğumuz ve hepimizi çocukluğumuza götüren ama hiçbir zaman da o tadı bulamadığımız, aradığımız manevi günlerimiz. Bir bayrama giriyoruz, gönlümüz neşeli umutlu olmak istiyor ama maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durum her geçen gün biri daha kötümser olmaya ve umutsuzluğa sevk ediyor. Türk milleti olarak hepimiz dini vecibelerini yerine getirmek insanlarız. Birkaç yıl öncesinde kadar emeklilerimiz dahi Kurban Bayramı’nda kurbanını kesip dağıtırdı. Bugün bırakın emeklileri çalışanlarımız ve esnafımız dahi dini vecibesini yerine getirmekte zorluk yaşıyor. Ülkede ekonomik sıkıntı büyük. Gıda Enflasyonu, rekor üstüne rekor kırıyor. Bir emekli maaşı, bir küçükbaş hayvan etmiyor. Asgari ücrete sürekli güncelleme yapılıyor. Asgari ücret alan memnun değil, veren de ödeyemeyecek duruma gelmiş. Bir ülkede maaşı alan da veren de mutsuzsa ciddi bir ekonomik kriz var demektir. Biz bütün bu olumsuzluklar, umutsuzluklar ile mübarek bayramı karşılıyoruz. Umuyorum ki bu krizlerle girdiğimiz son bayramımız olsun. Bundan sonraki bayramlara bu ülkenin insanları hak ettiği şekilde girsin. Sıkıntıların tamamından haberdarız, takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLERİMİZDE DEĞİŞKLİK YOK”

Akşener’in söylemlerinin ardından ittifak devam etmeyecek gibi gözüküyor 2024 seçimlerine yönelik ne söylemek istersiniz sorusuna yanıt veren Bezircilioğlu, “Hedeflerimizde değişiklik yok. Yerel Seçimlere yaklaşık 10 ay var. O zaman kadar ülkenin konjektür ve siyasetindeki değişiklikler gibi her ihtimal olabilir. Benim tek başıma yerel seçimlere şu şekilde gireceğiz gibi bir şey deme lüksüm ve yetkim yok. Yeri ve zamanı geldiğinde biz de fikrimizi genel merkezimize sunacağız” dedi.

‘KİMSE RAHATSIZ OLMASIN’

Yerel seçim hedefi ile ilgili gelen soruya yanıt veren Bezircilioğlu, “İlk aday olduğumda Büyükşehir ve en az 20 ilçeye talip olacağımızı söylemiştim. Ben ağzımdan çıkan sözden geri atacak yapıda biri değilim. İddiamız devam ediyor ama önümüzdeki süreci iyi analiz etmek gerekiyor. Nazar boncuğumuzun yanına yeni ilçeleri koymak bir siyasi partinin en doğal hedefidir. Bizim bir hedef koymamız kimseyi rahatsız etmesin, biz bağımsız bir siyasi partiyiz. Hedeflerimiz hiç kimseyi de farklı bir düşünceye sevk etmesin. Ama yeri ve zamanı geldiğin de tekrar oturulup konuşulur. Onu da hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

İzmir’de öncelikle ittifak ile kazanılmış ilçeler için teşekkür beklerdik. 4 buçuk yıl oldu, biz bu konuda bir teşekkür duyduk. Kimse kimseye bir şey vermiyor. Bu ittifak olmasaydı belki belli ilçeler kazanılamazdı. Herkes olaya kendi bakış açısından bakıyor. Birazcık siyaseten daha geniş bakış açısı ile empati yaparak makul bir şekilde bakmak gerekiyor. Artık önümüze bakacağız. Yeri ve zamanı geldiğinde hem İzmir hem de geri kalan iller için en doğrusu neyse genel merkezimiz doğru kararı verecektir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası