Ege Postası
Geri

Bildt: AB yardımları Mısır'da katliam yapanlara gitmemeli

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Mısır'da katliamdan sorumlu olanlara AB yardımlarının kesilmesi gerektiğini savundu. Mısır konulu AB toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Bildt, "İsveçli vergi mükelleflerinin parasını katliamlardan...
Bildt: AB yardımları Mısır'da katliam yapanlara gitmemeli
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Mısır'da katliamdan sorumlu olanlara AB yardımlarının kesilmesi gerektiğini savundu. Mısır konulu AB toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Bildt, "İsveçli vergi mükelleflerinin parasını katliamlardan sorumlu insanlara gittiğini görmek benim için çok zor olur." dedi.

Toplantıdan nasıl bir sonuç çıkmasını beklediği sorulan Carl Bildt, "Avrupa'nın sesi duyulmalı. Mısır'ı son haftada kavuran şiddet, baskı ve kıyım dalgasını çok güçlü şekilde kınamalıyız. Bunun sorumluluğunun da öncelikle rejim güçlerine ait olduğunu açıkça ortaya koymalıyız." cevabını verdi.

Mısır'da camiler, kiliseler, polis karakollarına bazı saldırıların da olduğunu ifade eden Bildt, "Muhtemelen binlerce insan öldü, daha fazlası da tutuklandı. Mısır tarihinde görülmemiş bir şiddet ve baskı var. Avrupa'nın buna karşı sesini yükseltmesi çok önemli." diye konuştu.

AB'nin Mısır'a yardımları kesmesi durumunda Suudi Arabistan'ın bu miktarı Kahire'ye vereceği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Bildt, "Ben Avrupalı vergi mükelleflerinin parasından sorumluyum, Suudilerin değil. Biz parayı kendi değerlerimize göre harcarız. Onlar kendi değerlerine göre harcar." ifadelerini kullandı.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarının da endişe verici olduğunu ifade eden Carl Bildt, İsveçli bilimadamı başkanlığındaki BM denetçilerinin olay yerine çok yakın olduğunu hatırlattı. Bildt, bu heyete bölgeye derhal giriş izni verilmesini talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası