Ege Postası
Geri

Bilim Kurulu Üyesi Şener duyurdu: Okullar açılacak aşısızlar üzülecek

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üniversitelilere müjde verdi. Şener, bu dönem okulların açılacağını buna yönelikte Yüksek Öğretim Kurulu’ nda (YÖK) çalışmaların başladığını belirtti.
Bilim Kurulu Üyesi Şener duyurdu: Okullar açılacak aşısızlar üzülecek
Haberler / Güncel
11 Ağustos 2021 Çarşamba 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Koronavirüs önlemleri kapsamında 2020 yılının Mart ayında üniversiteler, yüz yüze eğitime ara vermiş online eğitime geçmişti. Bir buçuk yılın ardından müjdeli haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurmuştu. Koca, “Öğretim üyeleri ve üniveriste öğrencileri aşılandıktan sonra 13 Eylül’de okullar açılacak” demişti. Koca, öğretim üyeleri ve üniversite personellerinin okullar açılmadan aşılanacağını duyurmasının ardından 'öğrencilerin aşılanmaması' üzerinden gelen eleştirilere "13 Eylül’den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak" yanıtını vermişti

Koca’nın bu açıklamasının ardından resmi bir açıklama yapılmazken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Okullar kesin açılacak. YÖK’te çalışmalar devam ediyor. Üniversitelerde de çalışmalar devam ediyor. Yurtların artık karantina önlemleri için kullanılmaması kararı çıkartıldı. Onlara yönelik bir çalışma var. O takvimde bir gecikme yok” dedi.

Şener, ayrıca Eylül ayından itibaren gelecek olan kısıtlamaların aşısızlara olacağını ileri sürdü.

O TAKVİMDE GECİKME YOK

Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener, üniversitelerin bu dönem açılacağını fakat kampüslere girişlerde bazı kriterlerin aranacağını belirterek “Okullar kesin açılacak. YÖK’te çalışmalar devam ediyor. Üniversitelerde de çalışımlar devam ediyor. Yurtların artık karantina önlemleri için kullanılmaması kararı çıkartıldı. Onlara yönelik bir çalışma var. O takvimde bir gecikme yok. Okulların açılması konusunda herkes bir fikir birliğine vardı. Burada istenen şey artık kampüs alanlarına girerken, aşı kartını göstermek ve son 48 saat içinde Covid-19 testini göstererek girmeniz gerekecek. Şu an gündemde bunlar var. Bunlarla ilgili de bildiğim kadarıyla yakın zamanda, bilgilendirme yapılacak. Özellikle vakıf üniversiteleri mail yoluyla öğretim üyeleri ve öğrencilerle bu konu hakkında iletişime geçiyorlar” dedi.

KISITLAMALAR AŞIZSIZLARA GELECEK

Bilim Kurulu Üyesi Şener, ayrıca Eylül ayından itibaren gelecek her türlü yasağın aşı karşıtlarına geleceğini öne sürerek, kampüs, yurt ve kapalı alanlara girişlerde aşı kartının sorgulanacağını veya son 48 saat içinde yapılmış olan Covid-19 testinin sonucunu göstererek bu tip alanlara girilebileceğini dile getirdi. Şener, Bildiğim kadarıyla bu konu hakkında karar verildi. Bu saatten sonra düşünmesi gereken grup aşı karşıtları” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası