Ege Postası
Geri

Bir yandan spor yapıp, diğer taraftan Kur’an-ı Kerim öğrenecekler

Adana’da pazartesi başlayan kuran kurslarında bu yıl farklı bir uygulama yapılıyor. Müftülük ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, camilerde kuran eğitimi alan öğrenciler, sportif faaliyetlerle de meşgul olacak....
Bir yandan spor yapıp, diğer taraftan Kur’an-ı Kerim öğrenecekler
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adana’da pazartesi başlayan kuran kurslarında bu yıl farklı bir uygulama yapılıyor. Müftülük ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, camilerde kuran eğitimi alan öğrenciler, sportif faaliyetlerle de meşgul olacak.

Yaz tatiliyle birlikte yaz kuran kursları da başladı. Adana’da 23 Ağustos tarihine kadar 3 seansla gerçekleşecek kurslarda öğrenciler, dini eğitimin yanı sıra sportif eğitim de alacak. Adana Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında bu kapsamda bir protokol imzalandı. Cami ve benzeri kurslarda Kur’an-ı Kerim dersleri alan öğrenciler, belirlenen zaman dilimlerinde, futbol, voleybol maçları yapacak. Öğrenciler 15 günde bir uzman öğreticilerden yüzme eğitimi de alacak.
Projedeki amacın öğrencilere dini, eğlendirici aktivitelerle sevdirmek olduğunu belirten Adana Müftüsü Arif Gökce, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce bir protokol var. Bu protokol, yaz Kur’an kurslarımıza gelen çocuklara dini sevdirmek, sevdirirken öğretmek, bu çocuklara gençlik dönemlerinde sportif faaliyetlerde yaparak kurslarımızı biraz eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan bir protokol. Yüzme gibi partime zaman dilimlerinde çocukların rahat katılabilecekleri, diyanet ve spor il müdürlüğü arasında ortak bir çalışma düzenleniyor. Çalışma çerçevesinde belirlenen takvime göre öğrencilerimize, futbol, voleybol, basketbol oyunları oynatılıyor. Öğrencilerimiz 15 günde bir yüzme hizmetinden faydalanacaklar. Veya ihtiyaç olan spor malzemelerini, ücretsiz guruplara dağıtımı konusunda bir yazışmamız var. Müftülüklerimizi bu konuda yönlendiriyoruz.” dedi.
Müftü Gökce ayrıca, Kur’an eğitimi alan öğrencilerin spor müdürlüğünün elindeki tüm imkanlardan yararlanacağını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası