Ege Postası
Geri

Bir yılda 2 ton atık pil toplandı

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlayan ve fiziksel olarak hasara uğramış atık pillerin toplanması için okullarda ve sitelerde eğitim çalışması sonuçlarını gösterdi. Belediye, okullar başta...
Bir yılda 2 ton atık pil toplandı
Haberler / Güncel
29 Nisan 2013 Pazartesi 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlayan ve fiziksel olarak hasara uğramış atık pillerin toplanması için okullarda ve sitelerde eğitim çalışması sonuçlarını gösterdi. Belediye, okullar başta olmak üzere kamu binaları, muhtarlık, site ve iş yerlerine koyduğu pil toplama kutuları sayesinde 1 yılda 2 tona yakın atık pil topladı.

Çevreye ve doğaya telafisi olmayan izler bırakan pillerin, evsel atıklardan ayrı toplanması gerektiğini bildiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İlçemizde atık pil toplama alışkanlığını kazandırmak için başlatmış olduğumuz çalışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Bir yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık iki tona yakın atık pil topladık. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Çöpe atılan atık pilin zamanla toprağı ve yer altı sularını kirlettiğini ifade eden Başkan Böcek, cadde ve sokaklara da atık pil toplama kutuluları yerleştireceklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası