Ege Postası
Geri

Birleşik Kamu-İş asgari ücret talebini açıkladı: 25 bin lira olmalı

Sendika, asgari ücret talebini açıkladı.
Birleşik Kamu-İş asgari ücret talebini açıkladı: 25 bin lira olmalı
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2023 Pazar 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, bu ay içinde yeniden belirlenecek asgari ücrete ilişkin "Asgari değil gerçek ücret istiyoruz" diyerek açıklama yaptı. Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Özgür Aras yaptığı açıklamada, sendika olarak asgari ücretin en az 25 bin lira olmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Sözcü'den Yavuz Altan'ın haberine göre "Ülkede ekonomik kriz derinleştikçe milyonlarca emekçi enflasyon altında eziliyor. AKP iktidarı ise krizi izlemekle yetiniyor" diyen Aras, Eylül 2021'den bu yana TL'nin yüzde 75 değer kaybettiğini belirtti.

'EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI SEFALET ÜCRETİ SEVİYESİNDE'

Aras, devamında ise ücret politikalarına ilişkin şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını vaadetti. Bu vaadin altında seçimden önce kamuda çalışan işçiler adına işçi sendikaları ile imzalanan toplu sözleşme ve ücret zamları yatmaktadır. Yapılan sözleşme memurlar aleyhine olumsuzluk yaratmıştır.

En düşük işçi ücreti brüt 15 bin liraya çıkarılmış ve üzerine yılın ilk yarısı için yüzde 45 oranında zam yapılmış, en düşük işçi ücreti 21 bin 750 lira olmuştur. Bu tutara temmuz ayı başında yüzde 15 oranında zam yapılacak ve en düşük işçi ücreti 25 bin liraya çıkacaktır.

Kamuda işçi ve memur arasında ücret adaletsizliği doğdu. 10 bin 440 lira düzeyindeki en düşük memur maaşı sefalet ücreti seviyesindedir. Açlık sınırını bile karşılayamamaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası