Ege Postası
Geri

Bitlislilerden Milletvekili Kesimoğlu'na tepki

Bitlis’in Tatvan ilçesinde sivil toplum örgütleri, CHP Kırıkkale Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile ilgili soru önergesi vermesine tepki gösterdi. CHP Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Kesimoğlu,...
Bitlislilerden Milletvekili Kesimoğlu'na tepki
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis’in Tatvan ilçesinde sivil toplum örgütleri, CHP Kırıkkale Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile ilgili soru önergesi vermesine tepki gösterdi.

CHP Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Kesimoğlu, Bitlis ve ilçelerinde ‘Kutlu Doğum Haftası’nda dünyaya gelen bebeklere Peygamber Efendimiz (sav)’in isimlerinden ya da eşleri ile kızlarının isimlerini veren ailelere çeyrek altın hediye edilmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Soru önergesinde: “Tatvan Kaymakamın bu davranışını doğru buluyor musunu? Bakanlığınızın bu yönde bir talimatı var mıdır, yoksa bu davranış kaymakamın kişisel inisiyatifi midi? Kaymakamlar ne zamandan beri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında din istismarı yapmaktadı? Tatvan Kaymakamı hakkında soruşturma açtınız m? Soruşturmanın selameti açısından kaymakamı görevden almayı düşünüyor musunuz'" diye soran CHP’li vekile Tatvanlılardan tepki geldi.

Yapılan etkinliklerin bu yıl ilklere sahne olması nedeniyle tüm illere model olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan ve sendika üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Kaymakam Murat Erkan’a destek verdi.

Taşcan, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Tatvan'da da sponsorların desteklediği birçok projenin hayata geçirildiğini hatırlattı. İslam dininin yeni nesiller tarafından öğrenilmesini istemeyen zihniyetin, Cumhuriyet tarihi boyunca tek tip insan modelini dayatmaya çalıştığını belirten Taşcan, “Halkımız değerlerine her zaman sahip çıkacaktır. Kaymakamımız Murat Erkan Bey'i tekrar tebrik ediyor ve kendisine yönelik her türlü saldırıda yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.

Öte yandan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri CHP’li vekile tepki gösterdi. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan “Biz sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak Kutlu Doğum Haftası süresince yapılacak etkinlikler için ortak kararlar aldık. Hayırsever üyelerimizin verdiği maddi ve manevi destekle organizasyonu başlattık. Tamamıyla STK’ların öncülüğünde düzenlenen etkinliklerin müftülüğün öncülüğünde yapılması için Tatvan Kaymakamlığı’ndan manevi destek istedik.” dedi. Dağdağan, şunları söyledi: “Toptancılar derneği tarafından kuru gıda, kuyumcular tarafından altın, kasaplar tarafından ise et desteğinde bulunuldu. STK’lar ve hayırsever vatandaşların maddi ve manevi destekleriyle düzenlenen etkinliklerin kaymakamlığa mal edilmesine anlam veremiyoruz. CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu’nun da ‘Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, hafta boyunca dünyaya gelen çocuklara Peygamberimiz (sav) veya kızlarının adlarını verenlere ‘Kaymakamlık tarafından altın hediye edildiği’ yönündeki konulara değinmesine karşıyız. Çünkü altın dağıtan kaymakamlık değil, hayırsever kuyumcularımızdır.”

Kuyumcular Birliği olarak etkinlikte bulunduklarını belirten Erdoğan Yeltekin’de şunları söyledi: “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için STK’lar olarak bir araya gelerek yapılacak hayır işlerinde iş bölümü yaptık ve bize düşen hafta içinde doğan her çocuğa birer çeyrek altın hediye etmek oldu. Çocuklara Peygamber Efendimiz (SAV) veya ailesinden birisinin ismi verilenlere altın dağıtmadık. Her çocuğa altın hediye ettik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Dağıtılan altınlarla kaymakamlığın alakası yok, bunu biz kuyumcular birliği olarak dağıttık. ”

Bitlis Genç İşadamları Derneği Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin ise etkinliğin tek elden olması amacıyla çalışmanın başladığını belirterek “ Kaldi ki yüzü suyu hürmetine kainatın yaratıldığı Efendimizin isminin çocuklara verilmesinin ne gibi sakıncası var. Geriye dönüp baktığımızda yaptıklarımızı yetersiz görüyoruz. Burada yapılan güzel şeyleri görmeyen CHP Milletvekili Kesimoğlu’nu da, kendi il ve ilçe meselelerini hal edip, bir sonraki etkinliğimize de katılmaya davet ediyoruz.” dedi.








YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası