Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında anne ve çocukları hedef alan ödüllü projesi Bizim Çocuklar için düzenlenen şenlikle devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı kutlamak için Alsancak Dominik Caddesi’nde buluşan Bizim Çocuklar, eğlence dolu keyifli bir gün geçirdi. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılının Kasım ayından buyana başarısını her geçen gün artırarak sürdüren Bizim Çocuklar Projesi’nin yürütüldüğü beş semt merkezinden anne ve çocukların yer aldığı 23 Nisan şenliğine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.
Dominik Caddesi’nin çocuk şarkıları, palyaço, pandomim ve dans gösterileriyle renklendiği etkinlikte miniklerin eğlencesine ortak olan Pekdaş, 23 Nisan’ın aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının yıl dönümü olduğunu da hatırlatarak, “Özgürlüğümüzün, geleceğimizin teminatı siz çocuklarsınız. Bu nedenle Atatürk, bu bayramı size hediye etti. Bayramınız kutlu olsun. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96'ncı yılını da kutluyoruz. Aydınlık bir Türkiye sizi beklesin” dedi. Şubadap Çocuk Müzik Grubu’nun neşeli şarkılarıyla renklenen şenlikte minikler dans ederek kendilerine armağan edilen bayramın tadını doyasıya çıkardı. Etkinliğe katılan miniklere süt ve kek ikramı yapılırken, annelere de çay ve meşrubat ikram edildi.
8 DÖNEMDE BİN 50 MİNİK EĞİTİM ALDI
Konak Belediyesi’nin 'Bizim Çocuklar' projesiyle bu güne kadar 1000’in üzerinde çocuk ve anneye ulaşıldı. 4-7 yaş aralığındaki çocukların temel eğitim ve iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen proje, okul öncesi eğitim imkânının kısıtlı olduğu bölgelerde yürütülüyor. Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu, Mersinli, Agora, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezleri'nde sürdürülen proje iki aylık periyotlar halinde ve eş zamanlı olarak devam ediyor. Kendisini özgürce ifade edebilen ve özgüvenli çocuklar yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir toplumsal dönüşüm projesi olan Bizim Çocuklar Projesi’nde Masal ve Kurgu, Drama ve İletişim, Geri Dönüşüm ve Sanat, Dans ve Beden, Müzik ve Ritim atölyelerinde sekiz hafta boyunca çocuklara eğitim veriliyor. Eğitim sonunda çocuklar ve anneleri sertifika da alıyor.