Ege Postası
Geri

Bodrum'dan Diyarbakır'a barış için yürüyenlere gözaltı

DİYARBAKIR ve Güneydoğu'daki şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla 27 Aralık 2015 tarihinde Bodrum Belediye Meydanı'ndan hareket edip üç gün önce Diyarbakır'a gidenlerden Pınar Ercan, Pınar Öğrenci, Arzu Erdemir, Atalay Yeni ve Aziz Kılınç gözaltına alındı.
Bodrum'dan Diyarbakır'a barış için yürüyenlere gözaltı
Haberler / Güncel
2 Ocak 2016 Cumartesi 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır'a giden gruptan Vedat Zencir, gözaltında bulunanların avukatları ile görüşebildiğini ve savcıların iki gün daha gözaltı süresi isteminde bulunduğunu söyledi.  Vedat Zencir, arkadaşlarının serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek "Grubumuzun büyük bir bölümü geri döndü, bizler de arkadaşlarımızın gözaltından çıkarılmasını bekliyoruz. Onları aldıktan sonra biz de geri dönüş yapacağız" dedi.

Bodrumlu 5 kişi ile birlikte 24 kişinin gözaltına alındığını belirten avukat Gülşen Özbek, basın açıklaması ve yürüyüşe katılanların 'örgüt adına faaliyette bulunmak ve 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmekten' suçlandığını bildirdi. Özbek, "24 kişi hakkında gözaltı süreci devam ediyor. Adliyeye sevk edilmelerini bekliyoruz. Bugün gözaltı süresi uzatıldı. Muhtemelen 48 saatlik gözaltı süreleri dolduğunda savcılığa sevk edilecekler" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası