Ege Postası
Geri

Boğaziçi gözaltılarında 46 öğrenci serbest

Boğaziçi protestolarında LGBTİ bayrağı açtıkları için gözaltına alındıktan sonra dün Çağlayan Adliyesi’ne çıkarılan öğrencilere destek için gösteri yapmak isterken gözaltına alınan 52 öğrenciden 46'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı süreleri uzatılan 6 öğrencinin ise bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Boğaziçi gözaltılarında 46 öğrenci serbest
Haberler / 3. Sayfa
27 Mart 2021 Cumartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıdıkları için gözaltına alınan 12 öğrenci ve onlara destek olmak için Bebek sahilinden kampüse yürümek isteyen 12 kişi gözaltına alınmış daha sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişlerdi.

Destek için Çağlayan Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 150 öğrenciden 52’si de burada gözaltına alınmıştı. İstanbul Adliyesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 24 öğrenci adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. O arkadaşlarına destek için Çağlayan Adliyesi önündeki gösteri sırasında gözaltına alınan öğrencilerden 46'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı süreleri uzatılan 6 öğrencinin ise  savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.  (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası