Ege Postası
Geri

Boğaziçililer’den ‘Melih Bulu’ya şarkılı gönderme

Melih Bulu'un gece yarısı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasını öğrenci ve öğretim üyeleri sevinçle karşıladı, şarkılar eşliğinde eğlendi. Boğaziçililer "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, bezirgan değil" şarkısı eşliğinde dans etti.
Boğaziçililer’den ‘Melih Bulu’ya şarkılı gönderme
Haberler / Güncel
15 Temmuz 2021 Perşembe 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun ‘rektörlük’ görevine atanmasıyla başlayan protesto, “terörist” suçlamaları, ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalardan sonra biten süreci Boğaziçililer, şarkı ve türküler ile kutladı.

“YİNE KOL KOLA DURACAĞIZ”

Sosyal medyada da gündem olan görevden almanın ardından, Boğaziçililer seçim çağırısı yaptı, “Aylardır, yılladır karşı karşıya kaldığımız tahribatı da dayanışmamızla aşacağız! Üniversiteleri yeniden şekillendirmek, özgürleştirmek, yaşam mücadelemizi sürdürmek için yine kol kola duracağız” paylaşımında bulundu.

“BU DEVİRDE KİMSE SULTAN DEĞİL, HÜKÜMDAR DEĞİL”

Boğaziçi Üniversitesi önünde aylardır nöbet tutan ve üniversitelerine Melih Bulu’nun “kayyum” yöntemiyle atanmasına karşı çıkan akademisyenler “Padişah” şarkısı eşliğinde son kararı kutladı. Bir Boğaziçili de videoyu “Bugünkü nöbet böyle” notu ile paylaştı ve nazar boncuğu emojisi koymayı da ihmal etmedi. Padişah şarkısının sözlerinin bir kısmı ise şöyle:

Bu devirde kimse sultan değil
Hükümdar değil bezirgan değil
Bu kadar güvenme hiç kendine
Kimse şah değil padişah değil

(Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası