Ege Postası
Geri

Bölge halkı yargıya taşımıştı: Tartışmalı JES için ÇED dosyası hazırlandı

Bölge halkının siyasilerin tepkileri ve itirazlarıyla gündeme gelen, Karen Elektrik A.Ş. firmasının faaliyetlerini yürüttüğü Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulumu için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyası hazırlandı.
Bölge halkı yargıya taşımıştı: Tartışmalı JES için ÇED dosyası hazırlandı
Haberler / Güncel
30 Haziran 2021 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında Seferihisar ve Menderes ilçeleri Orhanlı Mahallesi’nde, Karen Elektrik A.Ş. firmasının faaliyetlerini yürüttüğü Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulumu İzmir gündeminde büyük bir etki yaratmıştı.

Bölgede gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında Köydeki sondaj faaliyetlerinin, proje sahası ile alakası olmayan 2016 tarihli Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir  kararı gerekçe gösterilmişti.

Projeye, bölge halkının yanında birçok çevreci ve CHP’li siyasetçiler de tepki göstermişlerdi. 

Öte yandan 11 Haziran 2021 tarihinde projeye ilişkin halkın katılım toplantısı düzenlenmiş ve bölge halkının konuya ilişkin görüşleri alınmıştı. 

PROJE DETAYLARI BELLİ OLDU

Öte yandan firmanın JES için hazırladığı ÇED Başvuru dosyası tamamlandı.

Başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre; Karen JES (20 MWe) ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Projesi kapsamında 12 adet lokasyonda jeotermal kaynak arama (sondaj) faaliyeti planlanıyor.

Hali hazırda sondaj faaliyetlerinin devam ettiğinin belirtildiği raporda, proje kapsamında 4 üretim 3 reenjeksiyon kuyusunun yeterli olacağı öngörüldüğü bildirildi. Hazırlanan raporda,  açılacak olan kuyuların beklenen verimde olmaması olasılığına karşın 12 adet jeotermal sondaj alanı belirlendiği ve kaynak arama faaliyetlerinin 7 âdetinin üretim amaçlı 5 âdetinin ise reenjeksiyon amaçlı kullanımı planlanlandığı ifade edildi.

Raporda yer alan bilgilere göre; şirketin, 48 ayda tamamlamayı planladığı projenin maliyetini 300 milyon TL olarak öngörüyor. Projeye de 30 yıl ömür biçildiği belirtildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası