Ege Postası
Geri

Bolivya'dan, Morales'in uçağının indirilmesine tepki

Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales’in uçağı Moskova dönüşü, Fransa ve Portekiz'in hava sahasını kullanmasına izin vermemesi üzerine Avusturya’ya iniş yapmak zorunda kaldı. Morales'in uçağı 13 saatlik bekleyişin ardından havalanabildi.Bolivya...
Bolivya'dan, Morales'in uçağının indirilmesine tepki
Haberler / Dünya
3 Temmuz 2013 Çarşamba 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales’in uçağı Moskova dönüşü, Fransa ve Portekiz'in hava sahasını kullanmasına izin vermemesi üzerine Avusturya’ya iniş yapmak zorunda kaldı. Morales'in uçağı 13 saatlik bekleyişin ardından havalanabildi.

Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, basında yer alan iddialara tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Morales’in hayatının tehlikeye atıldığını söyledi. Basına değerlendirmede bulunan Bakan, “Bu yalanları kimin uydurduğunu bilmiyoruz. Birileri ülkemize zarar vermek için bu bilgileri yayıyor. Snowden’in uçağımızda olduğu yönündeki şüphelerin yersiz olduğu görüldü.” dedi.

Rusya’da Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’na katıldıklarını ve dönüş yolunda bu sorunun yaşandığını kaydeden Choquehuanca, “Portekiz bize bir açıklama borçlu. Fransa bize bir açıklama borçlu..” eleştirisi getirdi.

Bolivya Savunma Bakanı Ruben Saavedra da yaptığı değerlendirmede Morales’in uçağında Snowden’in olduğu yönündeki iddiaların arkasında ABD hükümetinin olduğunu söyledi. Bolivya’nın hava ulaşım haklarının ihlal edildiğini savunan Saavedra, “Bu bir yalan. Bu yalan, ABD hükümeti tarafından uyduruldu…” suçlamasında bulundu.

Rusya’nın başkenti Şeremetyova havalimanında transit bölgede kapsül otelde bir haftadan fazla süredir kalan Snowden’e siyasi sığınma verecek muhtemel ülkelerle ABD yoğun temaslarını sürdürüyor. Snowden’in siyasi sığınma için başvurduğu 21 ülkeden 11’i kendi ülke topraklarında başvuru olmadığı gerekçesi ile kabul edemeyeceklerini belirtirken, Polonya, Brezilya ve Hindistan Snowden’e ret cevabı verdi.

Rusya’dan siyasi sığınma talep eden Snowden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD aleyhine çalışmama şartını koyması üzerine talebini geri çekti. Rusya, ABD gibi ölüm cezasının bulunduğu bir ülkeye Snowden’in sınırdışı edilmesine de karşı.

Snowden’in pasaportunu iptal eden Washington, bir defalığına ABD’ye giriş belge düzenleyeceklerini ve kendisini özgür ve adil bir şekilde yargılayacaklarını belirtiyor.

Bolivya Cumhurbaşkanı Morales, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin’le de ikili görüşmelerde bulunmuş, enerji alanında ortak yatırımları ele almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası