Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na büyük onur

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bedia Muvahhit Ödülleri Haldun Dormen, Göksel Kortay, Selim Bayraktar, Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Ayça Varlıer gibi tiyatroya gönül vermiş sanatçı ve kişilerin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde verildi. 20. sanat yılını dolduran Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) çeşitli dallarda birincilik ödüllerini kazandı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na büyük onur
Haberler / Kültür - Sanat
10 Haziran 2013 Pazartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT), Arthur Miller’in “Cadı Kazanı” oyunu ile “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu” ödülünü alırken, BBŞT oyuncularından Murat Niyazi Emre “Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu”, Melis Caba “Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu”, İlker Şahin’de “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ödüllerini aldı.

Bunların yanı sıra, Polat Canpolat “En Başarılı Giysi Tasarımı”, Ahmet Kasap ve İdris Emin “En Başarılı Işık Tasarımı”, Ayşegül Sünetçioğlu “En Başarılı Kadın Oyuncu” ve Onur Erdoğan da “En Başarılı Yönetmen” ödüllerine aday gösterildiler. Ayrıca BBŞT’den Kağan Uluca Tiyatro 4’teki “Ben Feurbach”daki oyunuyla “En Başarılı Komedi Erkek Oyuncusu” adayı oldu.



500 kursiyer tiyatro eğitimi alıyor

BBŞT, bu yıl ‘Kuşlar’ adlı oyunla Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde, “Bu Mutlu Günümüzde” adlı oyunla ise Uğur Mumcu Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde perdelerini açmıştı. İki oyun da büyük ilgi görürken, 17 ayrı kursiyer oyunu da sahnelendi. Bornova Belediyesi, başarılı oyunlarla seyircileri buluşturarak önemli bir kültür hizmetini yerine getirirken, geleceğin tiyatrocularını da yetiştiriyor. Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere yaklaşık 500 kursiyer BBŞT’de tiyatro eğitimi almaya devam ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sadece tiyatro gösterileriyle değil, çocuk ve gençlere tiyatroyu sevdirip öğreterek de çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Her yıl yüzlerce çocuk ve genç BBŞT’nin açtığı kurslarda tiyatro eğitimi alıyor. Aldıkları eğitimin ardından oyunlarda da rol alarak profesyonel oyuncu olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Gelecek nesilleri tiyaroyla buluşturan bir belediye olarak, BBŞT bünyesindeki sanatçılarımızın ödüller alması bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası