“Erasmus Plus (KA3) Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar” programı kapsamında desteklenen projenin 3. Oturumuna Türkiye’nin değişik illerinden gelen gençler katıldı. Toplantılara katılan gençler gruplara ayrılarak “nasıl mesleki eğitim verilebilir”sorusuna yanıt aradı. Mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesine yönelik bir politika oluşturarak ülkemizde süregelen işsizliğe çözüm yaratmak için geliştirilen projede gençlerin görüşleri alındı.
Bornova Belediyesi, Pi Gençlik Derneği ve Bornova Gençlik Meclisi ortaklığında yürütülen Genç Bak-İş 2 Projesi’nin son çalıştayı olan 3. bölgesel toplantı Bornova’da yapıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Temmuz ve Ağustos ayları içinde gerçekleşen 3 toplantıya Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençler katıldı. 18-30 yaş arasındaki 81 katılımcının hepsi Kasım ayında yapılacak son toplantıda yaptıkları anketlerin sonuçlarını ve aldıkları kararları paylaşacak.
PROJENİN AMACI İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM
Toplantılara katılan gençler gruplara ayrılarak “nasıl mesleki eğitim verilebilir”sorusuna yanıt aradı. Mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesine yönelik bir politika oluşturarak ülkemizde süregelen işsizliğe çözüm yaratmak için geliştirilen projede gençlerin görüşleri alındı. Katılımcılar atölye çalışması yaparak fikir paylaşımında da bulunurken, kendilerinin mesleki eğitime yönelmeleri üzerindeki engelleri tartışıp, bu konuda bir gençlik politikası üretmeye ve ilgili kararları alıcılara ulaştırmaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin genç bakış açısına olan ihtiyacına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornovamız genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçe. Biz de kararlarımızda gençlerin görüşlerini dikkate alıyoruz. Ege Üniversitemizle düzenlediğimiz proje pazarı projesinde gençlerin ortaya koyduğu projelerin bir bölümünü hayata geçirdik. Genç Bak İş Projesi de bu anlamda çok önemli. Biz gençlerle ilgili konular zaman önceliğimiz olacak” dedi.