Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi'nin o projesi 110 bin euro fon aldı! Başkan İduğ'dan Kılıçdaroğlu'na sunum!

Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıl başvurduğu Avrupa Birliği destekli “Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme Hibe Programı" kapsamında 110 bin euro fon almaya hak kazandı. Almanya’nın Heidelberg Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında enerji, iklim ve çevre temelli eylemler konusunda iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Öte yandan bu güzel gelişmenin ardından Ankara'ya giden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na projeyle ilgili bir sunum yaptı.
Bornova Belediyesi'nin o projesi 110 bin euro fon aldı! Başkan İduğ'dan Kılıçdaroğlu'na sunum!
Haberler / Politika
19 Eylül 2023 Salı 20:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği (AB) destekli “Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme Hibe Programı”na başvurmuştu. 

Bornova Belediyesi koordinatörlüğünde geliştirilen proje teklifinde Almanya’dan Heidelberg Belediyesi Türkiye’den ise Yaşar Üniversitesi ile Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) de ortak olarak yer aldı.

İş birliği ile ortaklaşa geliştirilen proje teklifi, Bornova’yı daha yeşil bir geleceğe taşıyacak adımların atılmasını kapsıyor.

Öte yandan proje ile Heidelberg Kenti ile Bornova Belediyesi arasında enerji, iklim ve çevre temelli eylemler konusunda iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma konusunda yerel stratejiler geliştirilmesi de hedefleniyor.

Bornova Belediyesi projenin geliştirilmesi için 110 bin euro fon almaya hak kazandı.

KILIÇDAROĞLU'NA SUNUM YAPTI

Bu gelişmenin ardından Ankara'ya giden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na projeyle ilgili bir sunum yaptı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na projenin detaylarını aktaran Başkan İduğ, proje kapsamında özellikle çevre ve enerji konularında önemli iş birliklerine imza attıklarından bahsetti.

KILIÇDAROĞLU MEMNUNİYET DUYDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise projeden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiriken, "Bu tip projeler, enerji ve çevreyle ilgili projeler çok kıymetli. İklimimiz değişiyor. Buna ne kadar hazırlıklıyız. Bu tartışılır. Tüm yerel yönetimlerin bu projeleri artırarak eylem planı hazırlamasını doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Bu kapsamda da sizleri yürekten kutluyorum" dediği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası