Ege Postası
Geri

Bornova Devlet Hastanesi'nin inşaatı sürüyor

İZMİR'in Bornova İlçesinde, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 200 yataklı ve dijital hastane olarak planlanan yeni Bornova Devlet Hastanesi'nin yapımı devam ediyor.
Bornova Devlet Hastanesi'nin inşaatı sürüyor
Haberler / İzmir
28 Ekim 2015 Çarşamba 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaba inşaatı yüzde 82 seviyelerine gelen ve Ağustos 2016'da yeni yüzüyle hizmete gireceği açıklanan Bornova Devlet Hastanesi tamamlandığında bölgenin sağlık ihtiyaçlarına çok daha iyi bir şekilde cevap verilecek. Açıldığında tamamen dijital (kağıtsız hastane) olacak olan hastanenin bu konudaki altyapısı hazırlanıyor. 6 Bloktan oluşan bina elips şeklinde bir mimariye sahip olduğundan, gün ışığından ve ısısından sürekli faydalanabiliyor. Aynı zamanda tüm hizmet alanlarında bulunan son teknoloji merkezi iklimlendirme sistemi sayesinde binanın ısı yönünden konforu da sağlanıyor.

Yeni hastanede daha önceden 4 bin metrekare olan kapalı alan 38 bin 200 metrekareye çıkarılarak, eskiye nazaran kişi başına düşen alan en az 10 kat daha arttırılıyor. Hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oldukça konforlu olarak dizayn edilmiş hasta odaları ise örnek olarak son haliyle hazırlanıp, görücüye çıktı. Hastane; suit, tek ve çift kişilik olarak planlanan odalar, geniş ve ferah bekleme alanları, 980 ağaç ile ağaçlandırılacak özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 560 aracın park edilebileceği otoparkı ile Bornova ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmeti vermeye hazırlanıyor. 

Bir blokda 3 ayrı kat olarak planlanmış 55 adet poliklinik odası, 3'ü özel (Acil, Doğumhane ve Genel Cerrahi), 8'i yüksek donanımlı ve genel olmak üzere 11 ameliyathane, 30 yoğun bakım yatağı yer alacak hastanede, yeni olarak 15 hasta kapasiteli Diyaliz Ünitesi, Plastik Cerrahi, Kalp Damar Cerrahisi ve Beyin Cerrahi Servisleri bulunacak. Ayrıca içinde ameliyathanesi, müdahale odası, yeni doğan ünitesi, 5 adet SDL (Sancı, Doğum, Lohusa) odası ve 2 adet LDRP'si (Suit Doğum Odası) olan Kadın Doğum Servisi ile hizmet verilecek. Yeni Gastroentroloji Servisi'nde ise Endoskopi Ünitesi'nin yanında safra ve pankreas kanalı hastalıklarının teşhis ve tedavisinde üst düzey bir gastroenteroloji uygulaması olan ERCP Ünitesi bulunacak.

Poliklinik bloğunun hemen altında ulaşım rahatlığı açısından Labaratuvarlar ve Görüntüleme Merkezi yer alacak. Digital olacak olan Görüntüleme Merkezi, son teknolojiye sahip MR, BT ve Digital Röntgen sistemleri ile donatılacak.

Bornova Devlet Hastanesi 250 kişilik anfisi ile sempozyumlara ve toplantılara ev sahipliği yapabilecek. 300 kişilik yemekhanesi, kreş ve sosyal alanlarının yanında binanın altında bulunan 700 metrekarelik sığınak ile hem hastaların hem de çalışanların güvenliği de düşünüldü. Aynı zamanda hastanede mahkumların da tedavi edileceği 2 oda bulunuyor.

Hastane inşaatını ziyaret eden ve gelinen bu noktadan duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, "Amacımız bölgemizdeki sağlık hizmetini güçlendirmek ve bölge halkının gelecek dönemde gelişen teknolojiye uygun, donanımlı, çağa yakışır sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamak olup bu konuda çalışmalarımızı hızlı ve planlı bir şekilde yürütmekteyiz. Hastanemiz inşaatının geldiği bu seviyeyi görmek bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Sağlık hizmetinin yakın gelecekte geleceği noktanın insanımıza verilen değer açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bölge halkına ve çalışanlarımıza anlayışlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası