Ege Postası
Geri

Bornova Karması Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti

48 takımın mücadele ettiği İzmir U12 Cup’ta Türk ve Dünya futbolunun önemli kulüplerini geride bırakan Bornova Karması büyük bir başarı gösterdi. İzmir takımları içerisinde en iyi dereceyi elde eden yeşil-beyazlılar, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı da geride bırakıp, Eskişehirspor’la birlikte ilk 16’ya giren iki Türk takımından biri olarak dikkat çekti.
Bornova Karması Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti
Haberler / Spor
6 Nisan 2015 Pazartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  Bornova Karması, Altınordu Spor Kulübü’nün projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana destekçisi olduğu İzmir U12 Cup’ta ortaya koyduğu futbol ve elde ettiği sonuçlarla büyük bir başarıya imza attı. Bornova Belediyesi tek ilçe belediyesi olarak profesyonel kulüplerin takımlarına karşı mücadele ettiği organizasyonda Bornova'daki amatör kulüplerden seçilen oyunculardan kurulu karma takımla 48 ekip arasında 15. sırada yer aldı.

Türkiye’nin gururu oldu
Dünya devlerinin mücadele ettiği turnuvada; Türk ve Dünya futbolunun devleriyle aynı arenaya çıkan Bornova Karması, Eskişehirspor’la birlikte ilk 16’ya kalan iki Türk takımından biri oldu. Yeşil-beyazlılar İzmir U12 Cup’ı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere pek çok Avrupa takımının da önünde tamamladı. Nefesleri kesen maçlarda ortaya koyduğu performans ve centilmenliğiyle futbol otoritelerinden tam not aldı.

Başarının öyküsü
Bornova Karması, İzmir U12 Cup’ın şampiyonu Athletic Bilbao’dan puan alan iki takımdan biri oldu. İspanyol deviyle Metin Oktay Grubu’nda organizasyona başlayan Bornovalı çocuklar, rakibiyle golsüz berabere kaldı. Yeşil-beyazılar , 12 yaş grubunun Dünya Kupası niteliğindeki organizasyonda 3. Olan Alman temsilcisi Hoffenhaim’a da 9 maçlık galibiyet serilerinin ardından yenilgiyi tattıran takım oldu. Galatasaray’ı uzatma dakikalarında yediği golle elinden kaçıran Bornova Karması, Athletic Bilbao ile final oynayan Ajax’a da son dakikada yediği golle 1-0 yenildi. Alman Wattenscheid ve Alman Nürnberg’i tek golle geçen yeşil-beyazlılar, sıralama finalinde Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla geçerek 15. oldu.

Centilmence mücadele etti
Altınordu Spor Kulübü’nün projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana destekçisi olduğu İzmir U12 Cup’ta elde ettiği başarı kadar centilmenliği de ile de takdir toplayan Bornovalı oyuncular, kazansa da kaybetse de rakiplerini hep kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Atila: Gururluyuz
İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan pankartla tüm takımlara başarılar dileyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalı çocuklarla gurur duyduklarını söyledi. Dünya çapındaki böylesi bir organizasyonda yer almanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını belirten Atila, “Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile Altınordu Spor Kulübümüze dünya çapındaki bu organizasyon için çok teşekkür ediyoruz. Bornova’daki tüm amatör takımlardan seçtiğimiz karma ile mücadele ettik. Çocuklarımız Bornovamızı bu dev organizasyonda en iyi şekilde temsil edip, ilçemizin adını dünyaya duyurdular. Başta onlar üzere emek veren herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası