2015 yılında Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve MTK Sitesi’nin işbirliğinde başlatılan sosyal sorumluluk projesinin devamı niteliğindeki projeyle ilgili protokolü imzalayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Amacımız bu projeyi en hızlı biçimde tamamlayıp daha fazla kadınımıza faydalı olmak” dedi. Bu proje ile birlikte Bornova Belediyesi’nin İZKA’dan bugüne kadar hibe desteği aldığı başarılı proje sayısı yediyi buldu.
Bornova Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın açıkladığı “Mesleki Eğitim” Mali Destek Programı’na 26 Şubat 2016 tarihinde sunduğu Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi (BOR-KEM) Projesi ile kar amacı gütmeyen kuruluşlar arasında başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı. Toplamda 383.600 TL bütçesi olan proje için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan 345.250 TL hibe desteği alınacak ve proje 12 ay sürecek.
Bu hibe desteği ile birlikte Bornova Belediyesi’nin İZKA’dan bugüne kadar kazanmış olduğu başarılı proje sayısı yediye çıkmış oldu. 2015 yılında Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve MTK Sitesi’nin işbirliğinde başlatılan sosyal sorumluluk projesinin devamı niteliğindeki projeyle ilgili protokolü, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban imzaladı.
Böyle önemli bir proje için mali destek almalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Atila, “Bu desteği veren İZKA’ya ve paydaşlarımız olan Ege Üniversitesi ile MTK Sitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Amacımız bu projeyi en hızlı biçimde tamamlayıp daha fazla kadınımıza faydalı olmak” dedi.
Bornova Belediyesi’ni kutluyoruz
Tekstil sektörüne önemli katkılar sağlayacağına inandığı proje için Bornova Belediyesi’ni kutlayan İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise “Yerel yönetimlerle çalışmak kalkınma ajansları için çok önemli. Bu anlamda Bornova Belediyesi gibi bu konuda çok deneyimli ve yetkin bir kurumla çalışmak bizim için büyük şans” diye konuştu.
BOR-KEM Projesi ile Bornova Belediyesi’ne ait Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisi içerisinde bir Konfeksiyon Eğitim Merkezi kurulacak. Bu Merkez’de çeşitli nedenlerle meslek sahibi olmayan ya da iş yaşamına katılma olanağı bulamamış 18-45 yaş aralığındaki 60 kadına, bölgedeki en geniş sektörel istihdam kapasitesine sahip Moda Konfeksiyoncular ve Tekstilciler (MTK) Sitesi’ndeki işletmelerin ihtiyacına yönelik olarak yenilikçi bir eğitim programı çerçevesinde mesleki nitelik ve beceri kazandırılacak. Sonrasında da başta MTK Sitesi’ndeki işletmeler olmak üzere sektörde ihtiyaç gösteren iş yerlerinde istihdam edilerek ekonomik hayata kazandırılmaları sağlanacak.
2015’te başlayan işbirliğinin devamı
BOR-KEM Projesi, 2015 yılında Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve MTK Sitesi’nin başlatmış oldukları bir işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan ve bugüne kadar bu 3 kurumun özkaynakları ve özverili çalışmaları, ve bağışlarla yürütülen bir sosyal sorumluluk projesinin devamı niteliğini taşıyor. Proje ile geçmiş çalışmada uygulanan yöntemler yenilenip, eğitimlerin daha kaliteli ve verimli gerçekleştirilebilmesi, hedef grupların daha kolay erişim sağlayabilmeleri ve bütün bu çalışmaların kurumsal bir çatı altına alınarak sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Böylece İzmir Bölge Planı’nın stratejik hedeflerine uygun olarak örnek bir yerel yönetim-üniversite-meslek örgütü işbirliği daha gerçekleştirilecektir.
Bornova Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu BOR-KEM Projesi’ne, Ege Üniversitesi de stratejik ortak olarak destek verirken MTK Sitesi iştirakçi olarak yer alıyor. İki kurum da projenin pek çok faaliyetinde aktif olarak görev alacak.